Trabzonspor ve Fenerbahçe Türkiye Kupası yarı final maçında bugün karşı karşıya gelecek. İki takımın da tek hedefi tur atlamak. İlk maçı kazanan Trabzonspor avantajlı olsa da Fenerbahçe kendi evinde finale çıkmak istiyor

Kupada derbi günü

SPOR SERVİSİ

Fenerbahçe ve Trabzonspor Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde karşı karşıya gelecek. Cüneyt Çakır’ın yöneteceği maç Fenerbahçe Ülker Stadı’nda oynanacak. Yarı finalin ilk maçında bordo mavili takım Fenerbahçe’yi 2-1 yenmişti.

TEK HEDEF KUPA

Ligde şampiyonluk hedefinden uzaklaşan Fenerbahçe mutlak galibiyet parolasıyla maça çıkacak. Son kupasını 2014 yılında lig lideri olarak kazanan sarı lacivertliler 6 yıldır kupaya hasret. Bu nedenle bütün enerjisini buraya veren sarı-lacivertlilerin tek hedefi Türkiye Kupası’nı kazanmak. Trabzonspor ise uzun süre sonra lig yarışını zirvede götürürken kupada da başarı hedefliyor. Trabzonspor bu yılı iki kupayla bitirmek istiyor.

MURİQİ SAHAYA DÖNÜYOR

Fenerbahçe’de sakatlığı son bulan Vedat Muriqi ile Hasan Ali Kaldırım’ın Trabzonspor karşısında ilk 11’de görev alması bekleniyor. Sarı-lacivertli ekipte Süper Lig’in 27’nci haftasında oynanan Hes Kablo Kayserispor maçında kırmızı kart gören Ozan Tufan cezası nedeniyle, Max Kruse ise sakatlığı bulunmasından dolayı Trabzonspor mücadelesinde forma giyemeyecek.

Trabzonspor’da bu maç öncesi Ahmet Canbaz ile Yusuf Sarı’nın sakatlıkları bulunuyor. Ayrıca Guilherme de kart cezası nedeniyle bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Sakatlığı nedeniyle ligdeki Göztepe maçında forma giyemeyen kaptan Jose Sosa’nın bu maçta ilk 11’de forma giymesi bekleniyor. Teknik direktör Hüseyin Çimşir’in son oynanan Göztepe maçının 11’inden farklı olarak cezalı Guilherme’nin yerine orta sahada Sosa’ya forma vermesi ve bunun dışında kadroyu koruması bekleniyor.

KUPADA 14’ÜNCÜ RANDEVU

Trabzonspor ile Fenerbahçe, yarın oynayacakları maçla birlikte Türkiye Kupası’nda 14’üncü kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne dek oynanan 13 maçta Trabzonspor’un 7, Fenerbahçe’nin 4 galibiyeti bulunuyor. 2 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. İki takım arasında oynanan toplam maçta ise Sarı Kanaryalar’ın üstünlüğü bulunuyor. Bugüne kadar iki takım arasında geçen 126 mücadelenin 48’ini Fenerbahçe kazanırken, bordo mavili takım ise 40 defa galip geldi. İki takım arasında oynanan 38 mücadelede ise kazanan çıkmadı.

BU SEZON DÖRDÜNCÜ MAÇ

İki takım bu maçla birlikte sezon dördüncü kez karşı karşıya gelecek. İkisi lig biri kupa olan karşılaşmalarda Trabzonspor kendi sahasındaki iki maçı kazanırken Kadıköy’deki mücadele ise berabere sonuçlanmıştı.