MEB’in ilköğretimde harem selamlık eğitim için çalışmalara başladığı iddia edilirken Diyanet de 4-6 yaş Kuran kurslarında okutulması amacıyla 13 kitabın basımı için 1 milyon 980 bin TL’lik anlaşma yaptı.

Kuran kurslarına milyonlar akıyor
Fotoğraf: AA

Mustafa BİLDİRCİN

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilköğretimde harem selamlık eğitim için hazırlıklara başladığı iddia edilirken Diyanet İşleri Başkanlığı, “Okulöncesi eğitime alternatif model” olarak sunulan 4-6 yaş Kuran kursları için harekete geçti.

Hemen her yıl on milyonlarca liralık kitap bastıran başkanlık, bu kez de 4-6 yaş Kuran kursları ile yaz Kuran kurslarında okutulacak kitaplar için kesenin ağzını açtı. Diyanet, okulöncesi ve ilkokul çağındaki çocukların gittiği Kuran kurslarında kullanılacak kitaplar için iki günde 2 milyon TL’ye yakın harcama gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi, 14 ve 15 Haziran tarihlerinde iki farklı ihale düzenledi. 14 Haziran’daki ihalenin, “Dini Değerler Serisi” adı altında dokuz kitabın basım hizmeti alım işini kapsadığı, 15 Haziran’daki ihalenin ise “Bulmacalarla Dini Bilgiler, Bulmacalarla Siyer-i Nebi, Okulda Bir Takım İşler Hz. Usame’nin Hayatı” ve “Peygamber Hikâyeleri” kitaplarının basım hizmeti alım işini kapsadığı bildirildi.

14 Haziran ve 15 Haziran tarihlerindeki ihaleler, 10 Temmuz’da sonuçlandı. Başkanlığın fahiş harcamaları arasına kaydedilen ihaleler kapsamında toplam 1 milyon 980 bin 550 TL’lik anlaşma yapıldığı öğrenildi. Başkanlığın, “Dini Değerler Serisi” adı altındaki kitaplar için 1 milyon 132 bin 200 TL, “Bulmacalarla Dini Bilgiler, Bulmacalarla Siyer-i Nebi, Okulda Bir Takım İşler Hz. Usame’nin Hayatı” ve “Peygamber Hikâyeleri” kitapları için de 848 bin 350 TL’lik harcadığı belirtildi.

Diyanet’in kasasından 2 milyon TL’ye yakın para harcayarak bastıracağı kitaplar şöyle sıralandı:

“Bulmacalarla Dini Bilgiler, Bulmacalarla Siyer-i Nebi, Okulda Bir Takım İşler Hz Usame’nin Hayatı, Peygamber Hikâyeleri, Azimli Olmak, Büyüklere Saygı, Dostluk, Dürüstlük, Kul Hakkını Gözetmek, Merhamet, Minnettarlık, Tutumluluk.”

BİNLERCE KURS, YÜZ BİNLERCE ÖĞRENCİ

Diyanet’in büyük yatırım yaptığı 4-6 yaş grubu Kuran kurslarının sayısı ve kurslara katılan öğrenci sayısında yıllar itibarıyla yaşanan değişim de dikkati çekti.