Trabzon'da Yeşilyalı Kur'an Kursu’nda akşam saatlerinde düzenlenen 'mezuniyet' yemeğinin ardından zehirlenme şüphesiyle 188 kişi hastaneye kaldırıldı. Hastanedeki tedavinin ardından 181 kişi taburcu edilirken takip amaçlı 7 kişinin tedavisi de sürüyor. Valilik olaya ilişkin inceleme başlattı.

Kaynak: DHA
Kuran kursunun 'mezuniyet' yemeğinde 188 kişi zehirlendi: Valilik inceleme başlattı

Trabzon'un Arsin ilçesinde Kuran kursunda düzenlenen 'mezuniyet' yemeğinde ikram edilen yemek sonrası rahatsızlanan 188 kişi, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

İlçedeki Yeşilyalı Kur'an Kursu’nda akşam saatlerinde düzenlenen mezuniyet töreninde ikram edilen yemek sonrası çok sayıda kişi rahatsızlandı.

Mide bulantısı ve kusma şikayeti ile 188 kişi, başvurdukları ilçe ve kentteki hastanelerde tedaviye alındı. Hastanelerdedi tedavinin ardından sağlık durumlarının iyi olduğu belirlenen 181 kişi taburcu edildi.

Hastanede takip amaçlı 7 kişinin tedavisi de sürüyor. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: İNCELEME BAŞLATILDI

Trabzon Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada gıda zehirlenmesi şüphesi üzerine inceleme başlatıldığı duyuruldu.

Açıklamada, "Yeşilyalı Kur'an Kursu'nda yapılan mezuniyet töreninde ikram edilen yemekten yiyenlerin bir kısmı, bir süre sonra bulantı, kusma gibi şikayetlerle sağlık kuruluşlarımıza başvuruda bulunmuştur. Hastanelerimize başvuruda bulunan toplam 188 kişiden 7 kişinin takip amaçlı yatışları yapılmıştır. Diğerlerinin tedavileri ayakta yapılarak taburcu edilmişlerdir. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır" denildi.