Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (BAK) Ekim ayı boyunca sürdürdüğü

Ulaş KIROĞLU - İstanbul

 

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (BAK) Ekim ayı boyunca sürdürdüğü "Bush'a hayır! Irak'ta işgale son" adlı kampanyasını sanatçı ve aydınların katılımıyla basına duyurdu.

Taksim Gezi Parkı'nda yapılan ve yaklaşık 200 BAK'lının katıldığı basın açıklamasında "Katil Bush hesap ver! Bugün kaç çocuk öldürdün" sloganları atıldı. Küresel BAK'ın TMMOB, Tabipler Odası, Özgür-Der, ÖDP ve DSİP'le beraber yürüttüğü kampanyaya KESK Başkanı Sami Evren, DİSK Başkanı Alaattin Dinçer, Tabip Odası İstanbul Şube Başkanı Gençay Gürsoy, Mustafa Alabora, İlkay Akkaya, Jülide Kural, Mor ve Ötesi'nin solisti Harun Tekin ve gazeteciler Yıldırım Türker, Murat Çelikkan gibi isimler destek verdi.

Jülide Kural ve Harun Tekin'in okuduğu basın açıklamasında (bugün)yarın yapılacak olan ABD Başkanlık seçimlerinde verilecek oyların sadece ABD'yi değil tüm dünyanın da kaderrini etkileyeceği söylendi. Bu açıklamanın ABD Halkı'na çağrı niteliği taşıdığının belirtildiği açıklamada BAKlılar, "Bush'a hayır deyin; çünkü o bir yalancı, Ebu Garip'te yaşanan insanlık dışı uygulamaların da sorumlusu o, Çevre düşmanı petrol şirketlerinin de sorumlusu o" dediler. İlkay Akkaya'nın da mini bir konser verdiği eylemde Bush ve ABD karşıtı sloganlar atıldı.