Küresel bir eğitim krizi ile karşı karşıyayız

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, 12 Ağustos Uluslararası Gençlik Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, küresel çapta eğitimdeki yetersizliğe vurgu yaptı. BM Genel Sekreteri Guterres, “Küresel bir eğitim kriziyle karşı karşıyayız” dedi.

Guterres, günümüzde eğitim veren okulların, gençleri teknoloji devrimine doğru yönlendirmek için ihtiyaç duyulan gerekli donatım ve becerilere sahip olmadığını söyledi.
BM Genel Sekreteri Guterres, günümüz eğitiminde yaşanan krizin dışında, öğrencilerin sadece öğrenmeyi değil nasıl öğreneceklerini de öğrenme durumunda olduklarını kaydetti.

BM Genel Sekreteri Guterres mesajında, “Uluslararası Gençlik Günü 20 yaşında. Bu yıl Gençlik Günü’nde, onu daha kapsayıcı, erişilebilir ve günümüz dünyasıyla alakalı hale getirmek için çaba gösteriyoruz. Günümüzde eğitim bilgi, yaşam becerileri ve eleştirel düşünceyi birleştirmelidir. Eğitim, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği hakkında bilgi de içermelidir. Öğrencilere cinsiyet eşitliği, insan hakları ve barış kültürü de öğretilmelidir. Tüm bu unsurlar, gençlerle olan ilişkimizi arttırmak için Birleşmiş Milletler Gençlik 2030 hedeflerine dahil edilmiştir” dedi. Uluslararası Gençlik Günü nedeniyle gündeme gelen diğer bir konu da genç işsizler. Eğitimini tamamlayamayan milyonlarca gencin kendilerini geliştirecek işlerde çalışamadığı belirtiliyor.