Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Ufuk Uras'ın da katılımıyla gerçekleştirilecek basın açıklamasında, ÖDP Parti Meclisi üyesi Çağdaş Küpeli...

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Ufuk Uras"ın da katılımıyla gerçekleştirilecek basın açıklamasında, ÖDP Parti Meclisi üyesi Çağdaş Küpeli, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi Genel Başkanı Doğan Tarkan, Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ertuğrul Ünlü-türk, Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Ramazan Pek-taş, Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çetin, Türkiye Yeşiller Grubu"ndan Ümit Şahin, KEG akti-vistlerinden Önder Algedik ve İrem-nur Aksu, Açık Radyo"dan Avi Hali-gua, Sanatçı Pelin Batu, Zeynep Casa-lini ve Kerem Kabadayı da yer alacak. Küresel ısınmaya bağlı iklim değişiklikleri dünya üzerindeki tehdidini giderek arttığını belirten KEG üyeleri kuzey yarıkürede son 125 yıldır kaydedilen en yüksek sıcaklığa ulaştığını belirterek şu açıklamada bulundular: "Söz konusu durumun temel nedeninin endüstrileşmiş ülkeler tarafından atmosfere salınan yüksek miktardaki sera gazlarının bir sonucu olduğu artık hemen herkesçe bilinen bir gerçektir. Türkiye"den atmosfere salınan sera gazlarının miktarı ise 1980"den itibaren artış göstererek 1990"da 170 milyon tona ve 2004 yılında ise 357 milyon tona ulaştı. Bu rakam Türkiye"nin yaklaşık yüzde ı"lik payla gaz salınımında başı çeken ilk 20 ülkeye yaklaştığını gösteriyor. Ayrıca Türkiye, son yıllarda sera gazı emisyonları en fazla artan ülke oldu."

"YENİ BİR ENERJİ MÜMKÜN"
1997 yılında imzaya açılan Kyoto Protokolü"yle 160 ülkenin, küresel ısınmayı yavaşlatmak için çalışacağını taahhüt etmiş olduğunu hatırlatan üyeler, hükümetten mevcut enerji sistemlerini sürdürmeye yönelik politikalarından vazgeçmesini ve Kyoto Protokolü"nü imzalamasını istedi.

ÖZLEM ZORCAN ANKARA