BİRLEŞMİŞ Milletler (BM), iklim değişikliğiyle mücadele için özel bir zirve düzenlenmesini istiyor. BM İklim Değişikliği Sekreterliğinin Bonn'daki yetkilisi Yvo de Boer...

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM), iklim değişikliğiyle mücadele için özel bir zirve düzenlenmesini istiyor. BM İklim Değişikliği Sekreterliğinin Bonn'daki yetkilisi Yvo de Boer, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, küresel ısınma hakkında hükümederin yaklaşımlarını belirlemek üzere bir özel temsilci görevlendirmeyi kabul ettiğini söyledi. Ki-mun'un iklim değişikliğine ilişkin küresel çabaları kolaylaştırmanın yollarını araştırdığını belirten De Boer, Ban'ın özel temsilcilerinin, küresel ısınma konusunda muhtemelen Eylül ayında yapılacak BM Genel Kurulu kapsamında, üst düzey bir toplantı olasılığını değerlendireceklerini kaydetti.

De Boer, böyle bir toplantının devlet başkanları düzeyinde yapılmasının gerekli olmadığını, enerji ya da dışişleri bakanları gibi farklı bir düzeyde olabileceğini ifade etti.

BM Genel Sekreteri Ban, 1 Martta yaptığı açıklamada, küresel ısınmanın savaş gibi büyük bir tehdit oluşturduğunu söylemiş, ABD'ye de iklim değişikliğiyle mücadelede öncü bir rol üstlenmesi çağrısında bulunmuştu.