Kürkçü'nün avukatı: Hakkında zorla getirme kararı yok

HDP eski İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü hakkında zorla getirme kararı olmadığı ortaya çıktı. Kürkçü'nün avukatı Mısır "AA bu rutin yargılama sürecini bu şekilde neden servis ettiğini bizim bilmemiz mümkün değil" dedi.

HDP Onursal Başkanı ve 25-26’ncı dönem İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü hakkında “zorla getirme kararı” olmadığı belirtildi.

bianet’ten Ekin Karaca’nın haberine göre Kürkçü’nün avukatı Mustafa Bayram Mısır, AA’nın dün akşam geçtiği ve pek çok medya kuruluşunda paylaşılan haberin doğru olmadığını ifade etti.

‘AA’NIN NEDEN BÖYLE SERVİS ETTİĞİNİ BİLMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL’

Mısır normal yargılama süreci dışında yeni bir durum olmadığını, Kürkçü’nün 3 Ekim 2018’de görülecek duruşmaya katılmaması halinde zorla getirilmesine karar verileceğini söyledi.

Ankara 29’ncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin 13 Haziran’daki çağrı kağıdında rutin bir uygulama olarak ‘Sanığın zorla getirilmesi’ ifadesinin yer aldığını belirten Mısır, yargılamayı bizzat yürüten Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin talimatında bu yönde bir karar olmadığını, Ankara 29’uncu ACM’nin de tensip tutanağında zorla getirme ifadesine rağmen müvekkilini normal davetiyeyle duruşmaya çağırdığını anlattı.

Mısır “AA bu rutin yargılama sürecini bu şekilde neden servis ettiğini bizim bilmemiz mümkün değil” dedi.

Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ertuğrul Kürkçü hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “terör örgütü propagandası yapmak”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarından 9,5 yıldan 23 yıla kadar hapis cezası isteniyor.