Yolcu Tiyatro tarafından 2017 Aralık ayından beri sahnelenen Kürklü Venüs, haziran ayında final yapıyor. 3 Haziran günü Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahne’de 100. temsili gerçekleşecek olan Kürklü Venüs, 22 Haziran’da Baba Sahne’de son kez seyirciyle buluşacak.

'Kürklü Venüs' sahneye veda ediyor

Ersin Umut Güler'in yönettiği ve Pervin Bağdat'la birlikte sahneyi paylaştığı Kürklü Venüs, Zorlu PSM’de 3 Haziran günü 100. kez seyircisiyle buluşacak ve 22 Haziran’da Baba Sahne’deki son gösterimle sahnelere veda edecek.

Kadın erkek ilişkileri üzerinden toplumsal cinsiyet meselesini irdeleyen ve seyirciyi insan doğasının karanlık taraflarına doğru bir keşif yolculuğuna çıkaran oyun, Sacher Masoch’un meşhur eseri Kürklü Venüs’ten hareketle David Ives tarafından oyun içinde oyun kurgusuyla yazıldı.

Yolcu Tiyatro’nun Kürklü Venüs adlı oyunu, bir yılı pandemi sürecine denk gelen dört sezonda birçok şehirde sahnelendi ve hem yurtiçinden hem de yurtdışından farklı dallarda ödüller aldı.

Büyülü atmosferi ve oyuncuların farklı karakterler arasında dolaşarak, izleyiciyi toplumsal normlarla bireysel arzular arasında bir yüzleşmeye davet ettiği oyun haziran ayında final yapacak.

Oyunun konusu:

Oyunda, Sacher Masoch’un Kürklü Venüs adlı romanını sahneye uyarlayan yazar-yönetmen Thomas Novachek, oyunundaki Vanda Dunayev rolü için aradığı kadın oyuncuyu bulamamıştır. Seçmeler bitip herkes gittikten sonra Vanda Jordan adında esrarengiz bir oyuncu tiyatro salonuna gelir. Binlerce yıllık kadın-erkek ilişkisi üzerinden toplumsal cinsiyet meselesine, bireyin arzularının karanlık taraflarına ve insan doğasının sınırlarına doğru bir yolculuk başlar.