MEB, “Özel kursların kapatılması erteleniyor mu?” tartışmalarına son noktayı koydu. MEB yetkilileri, özel öğretim kurslarının kapatılmasının ertelendiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Yetkililer, mevzuata uygun olmayan kursların kapatılmasına ilişkin çalışmaların 2018-2019 eğitim öğretim yılının sonunda hayata geçirileceğini ifade etti. Özel öğretim kurslarının ve temel liselerin kapatılması kararının ardından velilerden kaygılanmamalarını isteyen MEB ise örgün eğitim […]

Kursların kapatılma kararı ertelenmedi

MEB, “Özel kursların kapatılması erteleniyor mu?” tartışmalarına son noktayı koydu. MEB yetkilileri, özel öğretim kurslarının kapatılmasının ertelendiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Yetkililer, mevzuata uygun olmayan kursların kapatılmasına ilişkin çalışmaların 2018-2019 eğitim öğretim yılının sonunda hayata geçirileceğini ifade etti.

Özel öğretim kurslarının ve temel liselerin kapatılması kararının ardından velilerden kaygılanmamalarını isteyen MEB ise örgün eğitim çağındaki öğrencilerin okullarda, mezun öğrencilerin ise halk eğitim merkezlerinde destekleme kursları alabileceğini açıkladı. Okullarda hafta içi ders saatlerinin dışında, cumartesi günleri ise öğretmenlerin belirlediği saatte devam eden kurslarda verilen ders içeriklerinin yeniden planlandığı bilgisi paylaşıldı. İhtiyaç durumunda kursa dışarıdan ücretli öğretmen alınması uygulamasının da sürdürüleceği bildirildi.

BAKANLIK KARARLI

BirGün’e kursların kapatılması kararının ertelendiği iddialarına ilişkin bilgi veren MEB yetkilileri, ertelemenin söz konusu olmadığını aktardı. Özel öğretim kurslarının 2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren kapatılmasına yönelik tüm çalışmaların tamamlandığını anlatan yetkililer, 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nda öngörülen değişikliklerin yasalaşmasıyla sürecin hızlanacağını belirtti. MEB yetkilileri, kapatılması gündemde olan kurslara ise “Mağduriyet yaşamamak için yeni öğrenci kaydı almayın ve bursluluk sınavı yapmayın” çağrısında bulundu.

Eğitim Sen Eğitim Sekreteri Özgür Bozdoğan, “Asıl tartışma bu alandaki kaynakların kime aktarılacağıdır” dedi. Bozdoğan, “Dershaneler kapatılacak derken her okul dershaneye dönüştü” diye konuştu.