Daha önce hırkası rekor bir fiyatla 334 bin dolara satılan Nirvana'nın ünlü solisti Kurt Cobain'in MTV Unplugged performansında çaldığı akustik gitarın açık artırmayla en az 1 milyon dolara satılması bekleniyor

Kurt Cobain'in 'MTV Unplugged' konserinde kullandığı gitar açık artırmada satılacak

Nirvana'nın solisti Kurt Cobain'in unutulmaz MTV Unplugged performasında çaldığı akustik gitar haziran ayındaki açık artırmada satılacak.

Önümüzdeki ay yapılacak etkinlikte yeni bir sahip bulacak gitarın en az 1 milyon dolara alıcı bulması bekleniyor.

The Guardian'ın haberine göre; Nadir bulunan D-18E gitarı Cobain, 1994'te yaşamına son vermeden yaklaşık 5 ay önce verdiği ünlü akustik MTV konserinde kullanmıştı.

Açık artırmanın yapılacağı Julien's Auctions'ın sahibi Darren Julien yayımladığı basın açıklamasında, "Bu önemli gitar, Rock tarihinin en ilham verici müzisyenlerinden birinin, en iyi performanslarından birinde çalmasıyla tarihe geçti" ifadelerine yer verdi.

COBAIN'İN HIRKASI REKOR FİYATA SATILMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Kurt Cobain'in ölmeden önceki son konserlerinden biri olan MTV Unplugged'da giydiği yeşil hırka rekor bir fiyatla 334 bin dolara satılmıştı.

New York'taki Julien mezat evinden yapılan açıklamada, bu hırkanın şimdiye kadar dünyada en yüksek fiyata satılan hırka olduğu belirtilmişti.

Üzerinde sigara yanık izi de bulunan hırka, Kurt Cobain'in son canlı performanslarından biri olması dolayısıyla müzik tarihinde efsanevi bir yere konumlanmıştı.

Hırkanın bir önceki sahibi eski yarış arabası sürücüsü Garrett Kletjian, önce kimliğini gizli tutmuş daha sonra açıklamıştı. Verdiği bir röportajda ise bu hırkaya sahip olduğu için üzerinde büyük bir baskı hissettiğini söylemişti.