AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Allah'ın izniyle büyük İslam medeniyetinin 3. büyük çıkışı, Türkiye'den, bu topraklardan, Anadolu irfanından neşet ederek inşallah insanlığa ışık saçacaktır, yol gösterecektir. Büyük bir yükselişe hep beraber şahit olacağız." dedi.

Kurtulmuş: İslam medeniyetinin 3. büyük çıkışı Türkiye'den olacak

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesinin 2021-2022 akademik yılı açılış töreninde konuşan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, tuhaf iddialarda bulundu.

Kurtulmuş, "Bugün dünyada bilim eksikliği yok. Çok mükemmel bilimsel gelişmeler var. Hayatı kolaylaştırmaya dair birçok meseleler var. Peki yer yüzünde huzur, hakkaniyet, adalet var mı? Yeryüzünde insanlar mutlu mu? İnsanlar sevinç içerisinde hayatın gerçeklerine tutunabiliyorlar mı? Hayır, değil. Olmamasının sebebi; bilgi eksikliği değil, olmamasının sebebi irfan ve hikmet eksikliği. Onu tamamlamak üniversitelerimizin temel meselelerinden biri." dedi.

Kurtulmuş, devamında şu ifadeleri kullandı:

"Allah'ın izniyle büyük İslam medeniyetinin 3. büyük çıkışı, Türkiye'den, bu topraklardan, Anadolu irfanından neşet ederek inşallah insanlığa ışık saçacaktır, yol gösterecektir. Büyük bir yükselişe hep beraber şahit olacağız."