Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "300 milyar dolar getireceğim." ifadesine ilişkin, "Söylediği şeyin doğruluk payı yok. Bir seçim vaadi olarak ortaya koyuyor, bir fluluk var. Buna, 'kasaptaki ete soğan doğramak' denir." dedi.

Kaynak: AA
Kurtulmuş: Kılıçdaroğlu kasaptaki ete soğan doğruyor

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "300 milyar dolar getireceğim" ifadesine ilişkin, "Söylediği şeyin doğruluk payı yok. Bir seçim vaadi olarak ortaya koyuyor, bir fluluk var. Buna, 'kasaptaki ete soğan doğramak' denir" dedi.

Kurtulmuş, A Haber'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs'ta sandıklar açıldığında Türkiye Yüzyılı'nın kapılarının açılacağını iddia eden Kurtulmuş, "Vatandaş şunu gördü, 'yaparsa Erdoğan yapar' diyor." şeklinde konuştu.

Seçim güvenliğine yönelik iddialara yanıt veren Kurtulmuş, mevcut iddiaların akla ziyan olduğunu savundu.

Kurtulmuş, "Şimdiden mazeret üretiyorlar. Güvenli bir şekilde seçimlerin yapılacağına inanıyorum. Algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu millet çok yüksek katılımla sandığa gidiyor. Seçimlere kimse gölge düşüremez. Sahada olmayan sandıkta olamaz. Türkiye bu seçimden de alnının akıyla çıkacaktır. Demokrasi biraz da nitelikli insanların yarışıdır. Bütün partiler sandıklara sahip çıksın. Vatandaş da sahip çıksın. Bunu gündeme getirmekle seçim sonuçlarını şimdiden teyit ediyorlar, yenilgiye kılıf buluyorlar." ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, "300 milyar dolar getirdim." vaadine ilişkin de Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Söylediği şeyin doğruluk payı yok. Bir seçim vaadi olarak ortaya koyuyor, bir fluluk var. Buna, 'Kasaptaki ete soğan doğramak.' denir. Elin oğlu durduk yere neden sana bu kadar para verir? Rasyonel bir tarafı yok. Hala IMF diyorlarsa vah hallerine. IMF'li günlere dönme hayali anlaşılmaz bir şey. Eski Türkiye vaatleri bunlar. Vereceksin de hangi kaynakla vereceksin? Bu söylemler eski Türkiye'nin alışkanlıkları." değerlendirmesinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU'NUN KÜRTLERLE İLGİLİ AÇIKLAMASI

Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu'nun Kürtlere yönelik açıklamalarına ilişkin de "Vatandaşımızla terör örgütü arasına biz duvar ördük. En büyük reformları yapan parti AK Parti'dir. 'Terörist muamelesi' sözleri külliyen iftiradır. CHP, Kürtler üzerinde uyguladığı faşizmin telaşında." diye konuştu. Kurtulmuş, "HDP olmadan Kemal Bey'in hareket alanı yok. Parlamenter sisteme dönüşü konuşmuyorlar artık. Erdoğan düşmanlığı siyaseti yapıyorlar." dedi.

Saadet Partisi'nin binasına Kemal Kılıçdaroğlu posterinin asılmasından Milli Görüş camiasının ızdırap duyduğunu belirten Kurtulmuş, "Erbakan-Ecevit koalisyonunun bugünküne benzer bir yanı yok. Bu ittifakın, 7 yamalı bohçanın ortak bir noktası ve perspektifi yok. Hiçbir HDP'li ile İYİ Partili arasında ortak nokta yok. PYD'ye 'terörist' diyememek nasıl Kuvayımilliyecilik?" değerlendirmesinde bulundu.

Karadeniz doğalgazıyla da ilgili konuşan Kurtulmuş, doğalgazın perşembe günü karaya çıkacağını hatırlatarak, "Türkiye, dünyanın doğal gazı anahtarını elinde bulunduran bir hub olacak. Bu da vatandaşa ve bütçesine pozitif yansıyacak." dedi.