Salgın hastalık nedeniyle kurultayını ertelemek zorunda kalan ve MYK toplantısı dışındaki kurul toplantılarını gerçekleştiremeyen CHP, bugün video konferans yöntemiyle toplantılarına başlıyor. Kurultay için ise Bilim Kurulu’ndan görüş bekleniyor

Kurultay için gözler Bilim Kurulu’nda

HÜSEYİN ŞİMŞEK

CHP, koronavirüs salgını nedeniyle ara verdiği çalışmalarına il başkanları ve Parti Meclisi (PM) toplantılarıyla yeniden başlıyor. Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından son toplantıda alınan karara göre bugün videokonferans yöntemiyle il başkanları toplantısı yapılacak. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlık edeceği toplantıda il yönetimlerinin son durumları ele alınacak.

CHP PM toplantısı ise videokonferans yöntemiyle 10 Haziran’da gerçekleştirilecek. Koronavirüs salgınının ardından ilk kez gerçekleştirilecek PM toplantısında son süreçte yaşananlar, CHP’li belediyelerin çalışmalarının engellenmesi, CHP’ye yönelik saldırılar değerlendirilecek. PM toplantısında salgın nedeniyle ertelenen kurultayla ilgili olası hazırlıkların da konuşulacağı ifade ediliyor. PM toplantısı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun salgın sürecinde yaşanan siyasi gelişmeleri içeren konuşması ile başlayacak. Toplantıda, koronavirüs salgını sürecinde yaşananların yanı sıra başta Adana ve İzmir olmak üzere CHP’lilere yönelen saldırıların ele alınacağı bildirildi. CHP’ye yönelik provokatif saldırıların artacağı beklentileri nedeniyle PM toplantısında bir tutum belirlenmesi bekleniyor. CHP’nin ertelenen Büyük Kurultayı da toplantının gündemine gelecek. PM toplantısına kadar Bilim Kurulu’ndan kongrelerin gerçekleştirilebileceğine yönelik bir bilgi gelmesi durumunda, tarihin belirlenebileceği bildirildi.