İBB Başkanı İmamoğlu’nun bazı CHP’li isimlerle yaptığı toplantı sosyal medya aracılığı ile servis edildi. Hem toplantının servis edilişi ve sunuş biçimi hem de toplantıya katılan isimler dünün en çok tartışılan konusuydu.

Kurultay sızıntısı
Fotoğraf: Depo Photos

Politika Servisi

CHP’de seçimlerden sonra başlayan değişim tartışmaları hız kesmeden devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve partinin ileri gelen isimlerinin yaptığı toplantının sosyal medya üzerinden sızdırılmasının ardından partide hareketli anlar yaşandı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü MYK toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya İmamoğlu ile görüşmede yer alan CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın katılım sağlamadı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP'li kurmayların gerçekleştirdiği toplantıya CHP'de üst düzeyde görev yapan isimlerden Engin Altay, Özgür Özel, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek ve Gökhan Günaydın yer aldı. Görüntülerin, toplantıya katılan ancak kim olduğu bilinmeyen bir kişi tarafından sızdırıldığı iddia edildi. Yayınlanan kayda göre toplantıda yer alan kişiler Parti Meclisi'ni toplantıya çağırmak için bazı üyelerin imzalayacağı bir metin hakkında konuştu. Bülent Tezcan tarafından yazılan metnin kimler tarafından imzalanacağı, ne zaman genel merkeze verileceği ve basına nasıl duyurulacağı gibi konular da toplantının gündemi içinde yer buldu.

200 TOPLANTI YAPTIK

Konu hakkında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Partinin mevzuları partililerle konuşulur. Bundan daha doğal bir şey yoktur. Buna benzer 200’e yakın toplantı yaptık" dedi. Toplantıların devam edeceğini ve gizli bir tarafı olmadığını belirten İmamoğlu, videonun sızdırılmasını araştıracaklarını söyledi.

Kayıtta yer alan konuşmalar hakkında açıklama yapan İstanbul Milletvekili Engin Günaydın, “Tüzük bunun için 13 kişinin imzasının yeterli olduğunu söylüyor. Toplantıda bu metni imzalama sürecinden bahsediyoruz. Bir tek nezaket dışı söz kullanılmış mı?" ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay da konuyu şöyle değerlendirdi: “Bu toplantı gizli saklı bir şey değil. Zaman zaman kamuoyuyla paylaşılmayan toplantılar yapılır. Konuşmayan, tartışmayan bir parti yaratmak CHP'ye yapılan en büyük kötülüktür. Sızması enteresan. Fakat gizli saklı bir durum yok. Sorun var ve tartışıyoruz. Arama konferansını ihanet toplantılarına çevirmek istiyor birileri. Herkesin bu partiye borcu var. Bunu ihanet diye sunmak çok ayıp.

Konu ile ilgili açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Partimizin kongreler süreci hızla ilerlerken, partimizin geleneklerine uymayan, hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıları doğru bulmayız. Yarışmaya evet diyoruz ama bu süreçte partimizin yıpratılmasını da doğru bulmuyoruz.  

***

CHP’DE İSTİFA ÇAĞRILARI - (Hüseyin ŞİMŞEK)

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP’li eski ve mevcut kurmayların onlıne toplantısının görüntüleri, günün ilk saatlerinden itibaren sosyal medyada yayınlanmasından sonra CHP MYK Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantının ana gündem maddesi, Pazar günü toplanacak Parti Meclisi öncesinde görevden alınan ancak yerlerine atama yapılmayan örgüt yönetimleri oldu. Bu kapsamda 40 dakika süren toplantıda Hakkari, Van ve Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi yönetimlerine atama yapıldı. Toplantıya, İmamoğlu ile toplantı yapan Özgür Özel ve Gökhan Günaydın katılmadı. İki ismin de Ankara dışında oldukları bildirildi.

CHP’de MYK toplantısından hemen önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir grup MYK üyesi ile bir araya geldiği ve İmamoğlu ile CHP’li isimlerin sızdırılan toplantı görüntülerini videosunu görüştükleri öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, bazı genel başkan yardımcıları Özel ve Günaydın'ın görevlerini bırakması gerektiğini savundu. Ancak Kılıçdaroğlu, MYK üyelerinden partiye zarar verecek adımlar atılmaması konusunda dikkatli olmaları istedi.  Kılıçdaroğlu’nun, “Parti içi meselelerinin kamuoyu önünde tartışılmasının sonuçları çok kötü olabilir” dediği bildirildi.

Pazar günü Parti Meclisi’ni toplayarak başta beş kente ilişkin görevden alma kararı olmak üzere gündemdeki gelişmeleri değerlendirecek CHP, bir gün önce ise belediye başkanlarını toplayacak. Cumartesi günü CHP Genel Merkezi’nde yapılacak toplantıya Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan dışında tüm belediye başkanları davet edildi. İmamoğlu’nun da aralarında olduğu büyükşehir belediye başkanlarının tamamına yakınının toplantıya katılması bekleniyor.