Kuşadası'nda Serdar Günay isimli erkeğin bir kadını darp etmesine tepki gösteren Kent Konseyi Kadın Meclisi, "Şiddet uygulayanların hak ettikleri cezaya çarptırılmaları biz kadınların talebidir" dedi

'Kuşadası'nda kadına yönelik şiddeti protesto ediyoruz'

Kuşadası Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Serdar Günay isimli erkeğin Pelin Y.'yi darp etmesine ilişkin açıkmala yaptı.

"Kuşadası'nda kadına yönelik şiddeti protesto ediyoruz" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kuşadası'nda bir kadın arkadaşımız erkek şiddetine maruz kalmıştır.İşyerine gitmek için şehrin en işlek caddesinde yürüyen arkadaşımız, 13 suçtan sabıkalı şartlı salıverilen bir erkek tarafından saldırıya uğramıştır.
Kadınlara yönelik artan şiddete karşı iktidar, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un uygulanması ile ilgili her türlü önlemi almak durumundadır.Şiddet uygulayanların hak ettikleri cezaya çarptırılmaları biz kadınların talebidir.Cinsel saldırı suçlularının af yasasıyla salıverilmeleri saldırganları cesaretlendirmektedir.
Kuşadası Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak kadın arkadaşımıza yapılan bu saldırıyı kınıyoruz..

NE OLMUŞTU?

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, banka şube müdürü Pelin Y., Serdar Günay adlı erkeğin taciz ve saldırısına maruz bırakılmıştı. Pelin Y.'yi yaraladıktan sonra kaçan Serdar Günay, aynı gece saklandığı evde yakalanmıştı. Benzer suçlardan poliste 13 ayrı suç kaydı bulunan Günay, polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklanarak Söke Cezaevi'ne gönderilmişti.