Kütahya'da, 7 yıl önce evden hastaneye gitmek için çıkan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Ömür Yıldırım'ın öldürüldüğü ortaya çıktı. Soruşturma sonucunda Alaattin Kara isimli erkek 'kasten öldürme' suçlamasıyla çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Kütahya'da 7 yıl önce kaybolan kadının katledildiği ortaya çıktı
Fotoğraf: Fatoş Sarıkaya / csgorselarsiv.org

Kütahya'da, 7 yıl önce evden hastaneye gitmek için çıkan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Ömür Yıldırım'ın öldürüldüğü ortaya çıktı.

Ömür Yıldırım, yedi yıl önce Kütahya'daki evinden "Hastaneye gidiyorum" diyerek çıktı. İki çocuklu Yıldırım eve dönmeyince ailesi kayıp başvurusu yaptı. Ömür Yıldırım dosyası yıllar sonra yeniden açıldı ve Yıldırım'ın Alaattin Kara tarafından öldürüldüğü tespit edildi.

AA'nın haberine göre, Ömür Yıldırım dosyası Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel ekip tarafından yeniden ele alındı. Ömür Yıldırım'ın çevresindeki 45 kişinin yeniden ifadesine başvuruldu, arama trafiği kayıtları (HTS) incelemeye alındı. Araştırmada, Yıldırım'ın en son, Alaattin Kara ile görüştüğü ortaya çıktı.

Alaattin Kara'nın 2012 yılında Ömür Yıldırım'a yönelik 'tehdit' ile 'şantaj' suçlarından tutuklanarak kısa süre cezaevinde yattığı bilgisine ulaşıldı. Ayrıca Ömür Yıldırım'ın kaybolduğu gün saat 07.39'da ev telefonunun Alaattin Kara tarafından arandığı tespit edildi.

Cinayet şüphesiyle operasyon düzenleyen polis ekipleri, Alaattin Kara'nın yanı sıra eşi Sebahat Kara ile erkek kardeşi Sebahattin Kara'yı gözaltına aldı. Alaattin Kara, ifadesinde Ömür Yıldırım ile görüştüğünü ancak kaybolduğu gün görüşmediğini, nerede olduğunu da bilmediğini öne sürdü. Çelişkili ifadeler veren Alaattin Kara, Sebahat Kara ve Sebahattin Kara, adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden Alaattin Kara 'kasten öldürme' suçlamasıyla çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, eşi ve kardeşi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.