1996’da faili meçhul bir cinayetle öldürülen gazeteci Kutlu Adalı’nın kızı Kut Adalı yaşamını yitirdi.

Kutlu Adalı’nın kızı Kut Adalı yaşamını yitirdi

1996 yılında faili meçhul bir cinayetle öldürülen Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı'nın kızı Kut Adalı, yaşamını yitirdi.

Şair İlkay Adalı ve yazar Kutlu Adalı'nın kızı Kut Adalı, bir süredir Ankara’da tedavi görüyordu. Kut Adalı’nın Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi.

21 Ocak 1968 doğumlu olan Kut Adalı, 2002 yılından beri Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda yayın-yapım memuru olarak görev yapıyordu.

KUTLU ADALI CİNAYETİ

Suç örgütü lideri Sedat Peker, çektiği videoların 7'ncisinde 1996’da Kıbrıs’ta öldürülen gazeteci Kutlu Adalı hakkında iddialarda bulunmuştu. Peker, açıklamasında özetle şunları söylemişti:

"(Korkut Eken) Bana dedi ki ‘Kıbrıs’ta bir adam var.’ ‘Evet abi’ dedim, ‘Bu Kıbrıs’ı Rumlara satmak istiyor’ dedi. Dedi ki ‘Bana iki profesyonel…’ ‘Ben kendi öz kardeşimi vereceğim sana’ dedim. Atilla Peker’i dedim. Çok iyidir, uzmandır dedim. THY uçak biletlerini, hard disklerini atmıyor. Biletlerden bakabilirler, Korkut Eken, Atilla Yıldırım bu cinayetten ne kadar önce (Kıbrıs’a) gittiler. Allah o insanın kanını bize nasip etmedi.

Aradan zaman geçti, döndüler 3-4 gün sonra. Den gelinemedi. Korkut abi ile konuştuk, dedi tekrardan gideceğiz. Sonra orada başka bir bunlara bağlı ekip öldürmüş. Karşılaştık Korkut abi ile, ‘Halloldu’ dedi.”

Peker'in kardeşi Atilla Peker müracaat savcılığına verdiği ve kamuoyuna imzasız nüshanın yansıdığı dilekçede, gazeteci Kutlu Adalı'yı öldürmek için eski MİT'çi Korkut Eken'le Kıbrıs'a gittiklerini söylemişti.