Kuzey Kıbrıs Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Başkanı Ali Çaygür, bir futbol takımının kalecisinde koronavirüse rastlanması durumunda, sadece ‘kaleciyle yakın teması olan’ defans oyuncularının karantinaya alınacağını açıkladı.

Kuzey Kıbrıslı yetkili: Kalecide koronavirüs çıkarsa, defanslar karantinaya alınacak

Kuzey Kıbrıs Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Başkanı Ali Çaygür’ün, bir futbol takımında kalecide koronavirüs çıkması durumunda sadece defans oyuncularının karantinaya alınacağını söylemesi gündem oldu.

BRT’de yayınlanan Spor Gündemi programına telefonla bağlanan Çaygür, futbol liglerinin başlaması için çalıştıklarını ifade etti. Çaygür, bir futbolcunun koronavirüse yakalanması durumunda ne yapılacağına ilişkin soruya ilginç bir yanıt vererek şunları söyledi:

“Eğer futbolda bir kaleci pozitif çıkarsa onun yakın temaslılarını alacağız. Onun yakın teması da defans oyuncusudur, yani sadece onları alacağız. Voleybolda da karşı takım temaslı sayılmayacak.”

‘FUTBOLA AYRICALIK YAPTIK’

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu ile bir kez bir aracı vasıtası ile görüştüğünü ve ona ne zaman isterse gelip görüşebileceğini söylediğini aktaran Çaygür, “Spor Dairesi bize bu konuyu kendi üzerlerinden yürütmemizi söyledi ancak biz yine de futbola ayrıcalık yaptık. Hem sayın Sertoğlu hem de sayın Dana ile ne zaman isterlerse görüşürüm.”

KKTC'de spor müsabakaları koronavirüs nedeniyle henüz başlamadı.