Kuzey Kore Ulusal Lideri Kim Jong-Un'un kardeşi Kim Yo-Jong, ABD'nin nükleer diyalog konusunda bir umudu varsa hayal kırıklığına uğrayacaklarını açıkladı.

Kuzey Kore'den ABD ile nükleer diyaloğuna ret

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kuzey Kore'de Ulusal Lider Kim Jong-Un'un da kardeşi olan, iktidar partisinin önemli isimlerinden Kim Yo-Jong, ABD ile ilişkiler hakkında önemli açıklamalar yaptı. Jong, Washington'ı Kuzey Kore ile temas konusunda uyararak "Hayal kırıklığına uğrarlar" dedi.

ABD OLUMLU

ABD'nin Kuzey Kore uzmanı Sung Kim pazartesi günü gerçekleştirdiği Seul ziyaretinde: "ABD Kuzey ile her zaman her yerde görüşmeye hazır olduğunu belirtmiştir" açıklamasında bulunmuştu. Kuzey Kore'den olumlu bir karşılık beklediklerini belirten Sung, ambargoların ise sürmeye devam edeceğini belirtmişti.

RÜYA GÖRÜYORLAR

Seul'den gelen açıklamalar üzerine basına konuşan Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un en yakınlarından olan Jong, ABD'nin ülkeleriyle diyalog kurma niyeti için "Kuzey Kore'de bir deyim vardır. Rüyada gördüklerinizden size kalan sahip olacaklarınız değil ders çıkaracaklarınızdır. ABD de belli ki durumu kendilerine göre yontan bir yorumda bulunmuş" diyerek, ABD ile diyalogların tekrar başlamasına ilişkin yorumların yanlış değerlendirmeler olduğunu belirtti.

Jong, "Beklentilerini sürdükleri yön onları büyük hayal kırıklığına uğratacak" dedi.

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Kuzey Kore'ye yaklaşımı, "hesaplı ve ılımlı bir şekilde nükleer silahlandırmadan vazgeçirmek "olarak açıklanmıştı.