Pazartesi günü gerçekleştirilecek kabine toplantısında KYK borçlarının faizlerinin silineceği ya da belli oranda indirim yapılacağı yönündeki açıklamaların ardından KYK borcu olan öğrenciler "Gençlerin hayatına ipotek koyan borçları silin" diyerek çağrıda bulundu.

KYK borcu olan öğrencilerden çağrı: Gençlerin hayatına ipotek koyan borçları silin

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarına geçtiğimiz günlerde eklenen faizle 25 bin liralık borç 75 bin liraya yükseldi.

Hayat pahalılığı karşısında geçinemeyen öğrenciler, pazartesi günü gerçekleştirilecek kabine toplantısında KYK borçlarına ilişkin düzenleme yapılacağı yönündeki haberlerin ardından sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla borçların tamamen silinmesi yönünde çağrıda bulundu.

'KYKlılarKabinede' sosyal medya etiketinde binlerce paylaşımda bulunan öğrenciler, “Somut ve gerçek çözümler bekliyoruz” diye seslendi.

Öğrencilerin çağrısına birçok siyasi ve ünlü isim de destek verdi.

'KYK BORÇLULARI BU LAFLARI YEMİYOR'

KYK borçlarının silinmesine yönelik yapılan paylaşımlardan bazıları şu şekilde:

'30 BİN LİRALIK BORÇ 76 BİN LİRA OLARAK GERİ İSTENİYOR'

KILIÇDAROĞLU 'ÖDEMEYİN' DEMİŞTİ

KYK borçlarına geçtiğimiz günlerde oldukça yüksek bir zam yapılmış, mevcut borçlar iki katına çıkmıştı. Borcunun 100 bin liraya yakın olduğunu paylaşan bir öğrencinin tweetini alıntılayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Faizli KYK borçlarını ödemeyin" diyerek gençlere seslenmiş, "Bir sene içinde iktidara geliyoruz" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın KYK ile borçlara ilişkin yürüttüğü çalışmada iki 'formül' geliştirdiği gündeme gelmiş borçların faizlerinin silineceği ya da belli oranda indirim yapılacağı öne sürülmüştü.