Isparta'nın Yalvaç ilçesindeki KYK yurdunda kalan öğrencilerin yedikleri yemekten zehirlenmesiyle ilgili adli soruşturma başlatıldı.

Kaynak: AA
KYK yurdunda 266 öğrencinin yemekten zehirlenmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı
İHA

Isparta'da KYK yurdunda 266 öğrencinin zehirlenmesiyle ilgili adli soruşturma başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, dün Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yalvaç Yurdunda A, B ve C bloklarında kalanlardan 266 öğrencinin, mide bulantısı, karın ağrısı ve ishal gibi şikayetlerle Yalvaç Devlet Hastanesine başvurduğu belirtildi.

Hastaneye başvuran öğrencilerin tamamının acil serviste tedavisi yapılarak taburcu edildiğini ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Öğrencilerimiz sağlık sorunlarının akşam yemeğindeki gıdadan kaynaklanmış olabileceğini ifade etmişlerdir. Bahse konu yemekte öğrencilere verilen gıda numuneleri ve su numuneleri, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü tarafından gerekli incelemeler yapılmak üzere teslim alınmıştır. Konuyla ilgili, Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, Valiliğimizin başlattığı idari inceleme devam etmektedir."

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde kız ve erkek öğrenci yurdunda kalan bazı öğrenciler, yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle gece hastaneye başvurmuştu.