Antalya’da 2016 yılında yapılan “Laik Eğitim ve Laik Yaşam İstiyoruz” eylemine katıldıkları için yargılanan sendika, parti ve çeşitli derneklere üye 48 kişi bugün yapılan duruşmada beraat etti.

“Laik Eğitim ve Laik Yaşam İstiyoruz" mitingine katıldıkları için yargılananlar beraat etti

HABER MERKEZİ

KESK Antalya Şubeler Platformu tarafından 29 Mayıs 2016’da düzenlenmek istenen “Laik Eğitim, Laik Yaşam ve İş Güvencemizden Vazgeçmiyoruz” mitingine katıldıkları için haklarında dava açılan 48 kişi beraat etti.

Duruşmanın ardından bir açıklama yapan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez, “Türkiye, Anayasaya göre halen laik bir Cumhuriyet'tir. Bizler de "Laiklikten vazgeçmiyoruz" dediğimiz için yargılanıyoruz ve hakkımızda cezalar isteniyor. Ülkenin bu gün geldiği nokta göz önüne alınırsa laiklik ekmek ve su gibi vazgeçilmezdir, ülkemizde gerçek anlamda bir laikliğin hayat bulması ve demokrasi, eşitlik, özgürlük mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi buradan bir kez daha ifade ediyor ve laik eğitim ve laik yaşam talebimiz yargılanamaz diyoruz” dedi.

“Laiklik mücadelesi yürüttüğümüz demokrasi ve özgürlük mücadelemizden bağımsız değildir" diyen Sönmez, "Biliyoruz ki, tam da bu yüzden, gerçek demokrasi, eşit yurttaşlık, temel hak ve özgürlük mücadelesi verenler, tüm toplumu karanlık zihniyetlerine hapsetmek isteyenlerin hedefi haline gelmekte, tüm zor aygıtları kullanılarak, hukuk dışı uygulamalarla yıldırılmaya çalışılmaktadır. Bugün yargılanan laikliği savunmaya devam edeceğiz, mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.