Laiklik yoksa Taliban var

HABER MERKEZİ

SOL Parti tarafından memleketin pek çok noktasında yapılan SOL Buluşma, dün Rize’nin Pazar ilçesinde gerçekleşti. Moderatörlüğünü SOL Parti Rize İl Başkanı Ahmet Haşim Parlak’ın yaptığı buluşmaya SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen de konuşmacı olarak katıldı.

Önder İşleyen şunları söyledi:

“Bizim sorumluluğumuz memleketin bağrına saplanmış zehirli hançeri oradan söküp almak. Bu harami düzenine, bu tek adam diktasında son vermek için omuz omuza mücadele etmek zorundayız. Ama bunun için örgütlü bir toplumsal seferberliğe ihtiyacımız var. Yirmi yıldır bu zalim iktidara karşı direndik, şimdi bu iktidara son verecek bir zafer için birleşik ve örgütlü bir mücadeleyi hep birlikte sürdüreceğiz.

Erdoğan, son günlerde ‘ekonomi çok iyi’ açıklamaları yapıyor. Milyonlarca genç işsiz ve iş bulamıyor. İş bulan da üç kuruşa, karın tokluğuna çalışmak zorunda bırakılıyor. Bu ülkenin acılı, yoksul bırakılmış milyonların derdini dert eden, derdine birlikte derman arayan devrimciliği bu topraklarda yeniden filizlendirmek de bizim boynumuzun borcu. Çürümüş bir iktidar var. Bir de son günlerde her gün konuşan bir Diyanet İşleri Başkan’ları var. Diyor ki, ‘dini bireyle Allah arasına sıkıştırmak istiyorlar’. Evet, dini kendisi gibi din bezirganlarının elinden alıp insanların kendi dünyasına teslim etmek istiyoruz. Bakın laiklik yoksa Taliban var! Nasıl Taliban’ın bir aparat olmanın ötesinde anlamı yoksa bu iktidarın da bu ülkenin geleceğinde yeri yoktur.”

Yaklaşık 150 kişinin katıldığı buluşmada ayrıca EMEP Rize İl Başkanı ve CHP Pazar İlçe Başkanı da söz alarak konuşmalar yaptı.