Lamdaistanbul'un kapatılmasına karşı ÖDP Genel Başkanı ve İstabul Milletvekili Ufuk Uras ve DTP Milletvekili Sebahat Tuncel'in de katılımıyla yarın Taksim Hill Otel'de bir basın toplantısı....

Lamdaistanbul"un kapatılmasına karşı ÖDP Genel Başkanı ve İstabul Milletvekili Ufuk Uras ve DTP Milletvekili Sebahat Tuncel"in de katılımıyla yarın Taksim Hill Otel"de bir basın toplantısı düzenlenecek. Toplantıya Ufuk Uras ve Sebahat Tuncel"in yanı sıra Amargi-TCK Kadın Platformu"ndan Pınar Selek, Af Örgütü Temsilcisi Ville Forsman, Human Rights Watch"tan Emma Sinclair-Webb ve Lambdaistanbul Temsilcisi Sedef Çakmak konuşmacı olarak katılacak. Sivil toplum örgütlerinin davet edildiği basın toplantısının çağrı metninde şöyle denildi:

"29 Mayıs’ta Lambdaistanbul derneğinin kapatılma davasında yerel mahkeme, kapatma yönünde karar verdi. Bu kararı değerlendirmek için 3 Haziran Salı günü sivil toplum örgütleri ile milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Ufuk Uras"ın da katılımıyla bir basın toplantısı düzenlemekteyiz. Lambdaistanbul hakkındaki kapatma kararına karşı bizleri destekleyen örgütlerin 2 Haziran Pazartesi akşamı saat 22:00"ye kadar isimlerini bizlere iletmesini rica ediyoruz."

ÖDP Kadın Koordinasyonu da kapatma kararını kınadı. Eşcinsel örgütlerinin yasal alanın dışına itilmekle kalmayıp, eşcinsel, biseksüel, travesti ve transeksüel bireylerin toplumsal etkileşim alanından dışlanmaya çalışıldığını belirten Koordinasyon, kapatma kararının "ahlak bekçiliği" olduğunu vurguladı. Koordinasyondan yapılan açıklamada şöyle denildi:

 

DİYANET’İN FETFASINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Ülkemizde "ahlak düzeni" adına her türlü baskı mekanizması işletilebilmekte, koruyuculuk ise, "bana benzemeyen kahrolsun" duygularıyla şiddete dönüştürülmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı"nın flörtü zina olarak tanımladığı, kokuyu ise cinsel davet olarak nitelendirdiği fetvası ise yeni şiddet eylemlerine ve gönüllü ahlak bekçilerine açık davettir. Peşpeşe gelen bu açıklamalar, toplumsal düzenin korunması bir yana, var olan çarpık düzenin daha büyük bir kaosa sürüklenmesi, farklı olanların, yani "onlardan olmayanların" hertürlü sömürüye ve yaşamlarına yönelik tehditlerin artmasına yol açacaktır. Buna en yakın örnek  mücadele arkadaşımız Esmeray"ın son günlerde "yetkimiz artırıldı, kime istersen ona başvur" diyen polis ekiplerince uğradığı saldırılardır." Birgün