Küba ve Latin Ameri

ZEHRA ŞAHİNDOKUYUCU ANKARA

Küba ve Latin Amerika Halklarıyla Dayanışma Derneği, Ankara"da düzenlediği bir kokteylle açıldı. Kokteylde, Küba Büyükelçisi Ernesto Gomez Abascal, Türk ve Latin Amerika halkının birbirini daha iyi anlaması ve baskıya sömürüye birlikte karşı durması gerektiğini belirterek, derneğin bu doğrultuda çok önemli işler başaracağına inandığını söyledi.


Abascal, Küba"nın yarım yüzyıldır sömürge yapılmak istendiğini, bu duruma yöneticilerin ve halkın tüm gücüyle direndiğini ifade ederek, "Küba ve Latin Amerika gerçeğini tüm dünyaya anlatabilmemiz için çok çalışmamız gerekiyor" diye konuştu


"DÜŞLERİMİZ ÇOK UZAK DEĞİL"


Küba ve Latin Amerika Halklarıyla Dayanışma Derneği Başkanı Ebru Yeşim Sargıcı, "Başka bir dünyanın mümkün olduğunu gösteren Küba halkından, başka bir dünya için mücadeleyi bırakmayan Latin Amerika halklarından öğreneceğimiz çok şey var" dedi. Kokteyle Brezilya, Arjantin, Şili, Meksika, Venezüella elçiliklerinden temsilciler de katıldı. Gazetemiz yazarlarından Melih Altınok"un da hazır bulunduğu kokteylde Latin müzik ve danslarından örnekler de sunuldu.