Latin Amerika liderleri "Hayır"ı selamladı

Geçtiğimiz Pazar günü Yunanistan'da yapılan ve halkın Troyka'nın dayattığı kemer sıkma önlemlerine karşı net bir "Hayır" yanıtı verdiği tarihi referandumun ardından, Latin Amerika liderleri Yunanistan hükümeti ve halkına tebrik mesajları gönderdi.

Venezüela lideri Nicolas Maduro, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden gönderdiği mesajda, "Yunanistan'daki 'hayır' oyu, IMF'nin yürüttüğü finansal terörizme karşı kazanılan bir zaferdir" ifadelerini kullandı.

Bolivya başkanı Evo Morales, "Yunanistan halkını "hayır" zaferi için kutluyorum...Bu zafer Avrupa emperyalizminin yenilgisidir. Avrupa halklarının özgürleşmesi yolunda bir milattır. Demokrasinin doğduğu topraklarda yaşayan Yunanistan halkına saygı ve hayranlığımı iletiyorum. Yunanistan halkı acımasız kapitalizmi yenmiştir" dedi.

Aleksis Çipras'a mesaj yollayan Küba lideri Raul Castro ise, "Referandumdan çıkan "Hayır" zaferi için içten tebriklerimi gönderiyorum...Bu sonuç, Yunanistan halkının çoğunluğunun hükümetinizin cesur politikalarını desteklediğini gösteriyor" ifadelerini kullandı. (telesur)

Yunanistan halkı boyun eğmedi: OXI'nin zaferi!
Yunan Maliye Bakanı Varoufakis istifa etti: Kreditörlerin nefreti onurdur!
Yunanistan'da anket şirketleri fena çuvalladı
Yunanistan basını 'hayır'ı nasıl gördü?