Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Astana'da görüşeceğini duyurdu. Lavrov, ABD'den Putin-Biden görüşmesi için teklif gelirse değerlendireceklerini de söyledi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da görüşmenin 13 Ekim Perşembe günü gerçekleşeceğini bildirdi.

Lavrov: Erdoğan ve Putin Astana'da görüşecek
Fotoğraf: Depophotos

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Asya'da İş Birliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı" sırasında görüşeceğini açıkladı. Lavrov, Erdoğan'ın Rusya ve Batı görüşmelerine ilişkin tekliflerini Putin'e Astana'da sunabileceğini kaydetti.

Rusya devlet televizyonuna açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin Rusya ve Batı arasındaki görüşmelere ev sahipliği olasılığını değerlendirdi. Teklifleri dinlemeye niyetli olduklarını aktaran Lavrov, ancak sürecin nereye gideceği hakkında bir şey söyleyemeyeceğini belirtti.

'ABD'DEN CİDDİ BİR TEMAS TEKLİFİ ALMADIK'

Lavrov, ABD'nin Rusya'yla görüşmelere hazır olduğu yönündeki açıklamalarını ise reddetti. Moskova'nın Batı ile görüşmelere açık olduğunu ancak henüz ciddi bir müzakere teklifi almadıklarını söyleyen Lavrov, "ABD, Rusya’yla müzakerelere açık olduğunu söylüyor ancak bu yalan. Hiçbir ciddi temas teklifi almadık" ifadelerini kullandı.

PESKOV: GÖRÜŞME 13 EKİM PERŞEMBE GERÇEKLEŞECEK

Erdoğan ve Putin görüşmesine ilişkin bilgi veren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da görüşmenin 13 Ekim Perşembe günü gerçekleşeceğini bildirdi. Peskov, "usya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan hem Ukrayna hem de ikili ilişkileri ve diğer güncel konuları görüşmek üzere Perşembe günü Astana'da bir araya gelecekler" dedi.

Asya'da İş Birliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı 6'ncı Zirvesi, 12-13 Ekim tarihlerinde Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenecek.