‘Lebaleb’ kongreden virüsle döndüler!

HABER MERKEZİ

AKP’nin geçen hafta gerçekleştirdiği 7. Olağan Kongresi’ne katılan birçok AKP’li yönetici, koronavirüse yakalandığını açıkladı. Ankara’da 24 Mart’ta gerçekleştirilen kongre, koronavirüs önlemlerine uyulmadığı için büyük tepki çekmiş, AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan ‘yatay çekim’ nedeniyle salonun aşırı kalabalık göründüğünü, aslında önlemlere uyulduğunu iddia etmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise önceki gün yaptığı açıklamada, “Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydası yok” demişti.

AKP’lilerin tedbirlere uymamanın yarattığı tehlikeyi gizleme çabasına karşın Türkiye’nin birçok yerinden AKP’li isimlerin art arda koronavirüse yakalandıklarını açıklaması, tehlikenin boyutunu çarpıcı biçimde gösterdi. Kongreye katılanlardan AKP Ağrı İl Başkanı Halil Özyolcu, dün koronavirüs testinin pozitif çıktığını, üç gündür hasta yattığını duyurdu. Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı İsmet Taşdemir de koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. AKP Tuzla İlçe Başkanı Tahla Tayfur, Bergama İlçe Başkanı Sebahattin Güzel, Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ve Çivril İlçe Başkanı Halil Ertuğrul, kongrenin ardından testi pozitif çıkan isimler arasında.

Öte yandan Bolu’nun yerel haber sitesi Medya 14’ün haberine göre, Bolu’dan kongreye katılan eski belediye başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer ve AKP Bolu Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı da koronavirüse yakalandı.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Meclis kürsüsünden AKP kongrelerini eleştirdi. “Lebaleb kongrelerden sonra lebalep yoğun bakımlara hazır olun” diyen Emir, şunları kaydetti: “Pandemide büyük dalganın içindeyiz ve çok kötü sona doğru hızla ilerliyoruz. Çok ciddi olmak, çok ciddiye almak zorundayız. Ve lebalep kongrelerden sonra lebalep yoğun bakımlara da hazır olmak durumundayız; çünkü pandemi ağır şekilde üstümüze doğru geliyor. Ama sizin iktidarınız bunun ne kadar farkında, doğrusu bilemiyorum.”