LeBron James: Değişim olana kadar durmayacağım

NBA ekiplerinden Los Angeles Lakers'ta forma giyen LeBron James, kendisine 2018 senesinde yaptığı siyasi yorumlar sebebiyle ‘çeneni kapa ve basketboluna bak’ diyen Fox News spikeri Laura Ingraham’ın Drew Brees hakkındaki yorumlarının çifte standart olduğunu söyledi.

Ingraham çarşamba akşamı kendi programı olan The Ingraham Angle’da, New Orleans Saints’in oyun kurucusunun “Bayrağa saygısızlık yapıyorlar” yorumunu savundu. Spiker, “Diz üstüne çökerek yapılan protesto hakkındaki kendi fikrini söylemekte özgür. Sonuçta o da bir birey. Bu konu futbolun çok ötesinde” diyerek yeni bir tartışma başlattı.

LeBron James ünlü spikerin iki yorumunun da bulunduğu bir gönderiyi paylaşarak yapılan çifte standarda vurguda bulundu. James bu ikililikten yorulduklarını ve durumun daha basit bir açıklamasının olmadığını belirtti. Ayrıca ünlü basketbolcu, “Merak etmeyin, değişim olana kadar durmayacağım” dedi.

BREES ÖZÜR DİLEDİ

Drew Brees’in Colin Kaepernick’in diz çökme protestosunu, George Floyd’un öldürülmesinin ardından eleştirmesi büyük tepki toplamıştı. LeBron James, Aaron Rodgers ve Brees’in takım arkadaşı Malcolm Jenkins; bir Saints efsanesi olan Brees’i eleştirdi.

Brees bunun ardından özür mesajı paylaşılarak hatalı bir yorumda bulunduğunu söylemişti. Ingraham gelen yorum sonrasında perşembe akşamı yaptığı iki yorumun birbirinden ayrı olduğunu söyleyerek, “Tüm Amerikalı’ların herhangi bir sorunla ilgili konuşmaya hakkı var. Yaraları iyileştirebilmemiz için daha fazla diyaloga ihtiyacımız var, daha aza değil. Ayrıca daha fazla saygıya, daha az intikama ihtiyaç duyuyoruz” diyerek durumla ilgili fikrine açıklık getirdi. Daha sonra James, Instagram’da hayatın spordan ibaret olmadığını anlatan bir video paylaştı.