Başarılı mizah dergisi LeMan geride bıraktığı 25 yılı kutlayacağı etkinlikte, derginin başarılı çizerleri ile birçok sanatçıyı okuruyla buluşturacak

LeMan, çeyrek asrını kutlamaya hazırlanıyor

Türkiye’nin en eski mizah dergisi LeMan, 25. yılını bir dizi etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor. Kutlama, 9 Şubat İstanbul Jolly Joker’de gerçekleşecek. LeMan’la dayanışma amaçlı gerçekleşecek bu geceye birçok sanatçı da destek veriyor. Leman’a destek veren isimlerden biri de başarılı pop müzik sanatçısı Sıla.

Öte yandan; 90’ların pop yıldızlarından Deniz Arcak da sahnede efsane gitarist Akın Eldes ile sahne alacak. 70’li yılların efsane Anadolu Rock-Pop gruplarından Mavi Işıklar ve Luxus da geceyi renklendirecek önemli isimler arasında. DJ kabininde ise Murat Beşer de, LeMan gecesinin destekçilerinden...

Geceye, Defne Halman, Mert Fırat, Romina Özipekçi, Yekta Kopan, Barış Atay gibi isimler de destek verecek.

‘Sıdıka’ unutulmadı
Sadece bir mizah edebiyatı klasiği olmaktan öte bir de televizyon dizisi klasiği olan “Sıdıka” fanları için de önemli bir sürpriz planlanıyor. Eğlenceli geceye katılacak olan usta oyuncular Füsun Demirel ve Hasibe Eren, LeMan severleri selamlayacak.

LeMan’ın 25 yıllık hikâyesi
LeMan kurulduğunda döneminin ilk kitlesel ve bağımsız mizah dergiciliğini yaratarak kendisinden sonra gelecek yayınlara örnek oldu. 15 yıl boyunca 120 bin tirajını koruyarak açık ara Türkiye’nin en yüksek tirajlı dergisi olma özelliğini korudu. Özgürlükçü, keskin içerik ve estetiğiyle birkaç jenerasyonun hayatına derin etki etti. Dünya medyasının da önemli basın yayın organlarına defalarca haber olan Leman, böylesi bir başarı öyküsüyle çeyrek asrı tamamladı.

Bezgin Bekir, Daral Timsah, Hain Evlat Ökkeş, Kıllanan Adam, Deli Cevat, Erdener Abi, Gönül Adamı gibi artık birer klasik olarak tanımlayabileceğimiz kahramanların isimleri yediden yetmişe mizah okurunun belleğine kazındı.