Mizah dergisi LeMan, Bartın'daki maden faciasını AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Kader' açıklamasına gönderme yaparak kapağına taşıdı.

LeMan'dan Erdoğan'ın 'kader' açıklamasına gönderme

Mizah dergisi LeMan, bu haftaki kapağında Bartın'daki maden faciasına yer verdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Kader planına inanıyoruz. Bunlar her zaman olacaktır" sözlerine gönderme yapılan kapakta, maden işçilerinin ağzından "Yani sorumlulardan yine hesap sorulmayacak" ifadelerine yer verildi.

Kapakta, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin AKP'li yıllarda en az 1989 maden işçisi iş cinayetlerinde hayatını kaybettiği verisi de paylaşıldı.

LeMan'ın kapağı şu şekilde:

Bartın'da maden ocağında meydana gelen grizu patlaması sonrasında hayatını kaybeden işçilerin sayısı 41'e yükselirken AKP’li Erdoğan, faciayı yine kadere bağlamış, “Kader planına inanıyoruz. Bunlar her zaman olacaktır" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, partisinin bugünkü grup toplantısında da "İnananlar için burası çok önemli, kadere inanan insanlarız. Kaza ve kadere inanan insanlarız. Suçlunun yakasına yapışacağız. Şehitlerimizin geride kalanlarına sahip çıkacağız. Mukadderata ve rabbimizin yazgısına teslim olacağız. Yeri geldiği zaman ‘Bu ülkenin yüzde 99’u Müslümandır’ diyoruz. Senin İslam’la alakan yoksa, onu zaten bıraktık gitti. İşi kader kavramına vardıranlar tehlikeli mecrada seyretmeyi sürdürmektedir. Bay Kemal ve avenesi, ben kaza ve kadere iman etmiş bir insanım. Bu bizim imanımızın gereğidir, sende yoksa bilmem. Amasra'daki maden kazası; devletin tüm kurumları tarafından takip edilecek. Hiçbir ihmalin cezasız kalmaması temin edilecektir" şeklinde konuşmuştu.