LeMan bu haftaki sayısının kapağına, gündemdeki yerini koruyan çoklu baro tartışmalarını taşıdı.

LeMan, kapağına çoklu baro tartışmalarını  taşıdı

Haftalık mizah dergisi LeMan bu haftaki sayısının kapağında, çoklu baro sistemi tartışmalarına yer verdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bir duruşma salonunda hem savcı, hem hakim hem de avukat olarak resmederek kapağa taşıyan LeMan, "Söz savunmanın" ifadelerine yer verdi.

leman-kapagina-coklu-baro-tartismalarini-tasidi-754612-1.

LeMan'ın bir diğer kapağında ise çoklu baro önerisininin Meclis Adalet Komisyonu'ndaki görüşmelerine alınmaması nedeniyle günlerdir Meclis kapısında nöbet tutan ve banklarda uyuyan baro başkanlarından Cihan Aydın'ın üstü örtülerek resmedildi.

leman-kapagina-coklu-baro-tartismalarini-tasidi-754613-1.

80 ildeki baroların karşı çıktığı ve baroları bölecek ve etkisizleştirecek olan çoklu baro sistemi, dün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlandı.

Konunun gündeme geldiği günden beri karşı çıkan avukatlar, getirilmeye çalışılan sistemin avukatların gerçek sorunlarına çözüm üretmediği, aksine savunmayı etkisizleştireceğini ifade etmişti.

TBMM Genel Kurulunda, çoklu baro teklifinin ilk 2 maddesi kabul edildi.

Genel Kurul'da kabul edilen maddelere göre, aynı ilde birden fazla baronun bulunması halinde baroya yazılma talebi herhangi bir baroya yapılabilecek.

Aynı ilde birden fazla baro varsa avukatlık stajının ikinci 6 aylık kısmı, staj yapılan baroya kayıtlı bir avukatın yanında gerçekleştirilebilecek.