Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Hakların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in, Öcalan üzerinde uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde başlattığı ve tahliyesinin ardından evinde sürdürdüğü açlık grevi 150’nci gününde. CEZAEVLERİNDE EYLEM SÜRÜYOR Aynı taleple yurtdışında da birçok yerde başlayan açlık grevleri devam ediyor. HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel […]

Leyla Güven açlık grevinde 5’inci ayı geride bıraktı

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Hakların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in, Öcalan üzerinde uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde başlattığı ve tahliyesinin ardından evinde sürdürdüğü açlık grevi 150’nci gününde.

CEZAEVLERİNDE EYLEM SÜRÜYOR

Aynı taleple yurtdışında da birçok yerde başlayan açlık grevleri devam ediyor. HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç’ın partilerinin Diyarbakır İl Örgütü binasında başlattığı eylem de 3 Mart’tan bu yana devam ediyor.

Tecridi protesto etmek amacıyla yapılan intihar eylemleri Uğur Şakar’ın Almanya’nın Krefeld kentinde 20 Şubat’ta bedenini ateşe vermesiyle başladı. Şakar 2 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Türkiye’de ise ilk kez Zülküf Gezen’le başlayan intihar eylemlerinin ardından 6 kişi daha yaşamına son verdi. Böylece tecridi protesto etmek için intihar eylemi gerçekleştirenlerin sayısı 8’i buldu.

‘intihar eylemlerini sonlandırın’

HDP Diyarbakır’da yaptığı MYK sonrası intihar eylemlerinin son bulması için çağrı yapmıştı. Eş başkanlar Sezai Temelli ve Pervin Buldan yaptığı açıklama şu şekildeydi: “Nedeni ne olursa olsun kendi yaşamına son vermeyi doğru bulmadığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Bu yüzden bu tarz eylemlerin devam etmemesi için herkese açık çağrımızı yapıyoruz. Herkes bu konuda sorumlu davranmalı.”