Leyla’nın babasının kuzeni ‘kasten öldürme’den tutuklandı

Ağrı’da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan babasının amcasının oğlu Mehmet Aydemir, çıkarıldığı mahkemece ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Leyla’nın dosyasına müdahil olan Ağrı Baro Başkanı Ali Artuk, önceki akşam Bezirhane Köyü’nden 12 kişinin gözaltına alınıp sorgulandığını belirtti. Leyla’nın babası Nihat Aydemir ise amcasının oğlunun neden tutuklandığını bilmediğini söylerken, şüpheli Mehmet Aydemir’in diğer akrabaları ise evde yapılan aramalarda PKK’ye ait fotoğraf ve dokümanlar ele geçirildiği için tutuklandığını, kızının ölümüyle ilgisinin olmadığını ileri sürdü. Savcılık soruşturmayla ilgili gizlilik kararı alırken, soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.

Evrim’e hâlâ ulaşılamadı
Tokat’ın Turhal ilçesinde, 10 Temmuz’da yayladaki çadırlarının önünde kardeşiyle oynarken kaybolan 3,5 yaşındaki Evrim Atış, 10 gündür süren arama çalışmalarına rağmen bulunamadı.

Evrim’i arama çalışmaları yayla çevresinde devam ederken, Yenisu Köyü Mezarlığı’nda arama başlatıldı. Evrim’in öldürülüp köy mezarlığına gömülme ihtimali göz önünde bulundurularak mezarlık içerisinde kapsamlı bir arama yapıldı. Ekiplerin yaptığı aramada Evrim’e ait hiçbir ize rastlanmadı. Ayrıca köyden yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta yapımı devam eden Yazıtepe Barajı inşaatı çevresinde de arama yapıldı.