LGBTİ'leri ölümle tehdit eden afişlere suç duyurusu

Kaos GL ve Pembe Hayat Dernekleri, Ankara Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaparak, kendilerine Genç İslami Müdafaa diyen gerici grup ve içerik sağlayıcısı hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Gerici grup, Ankara’nın pek çok cadde, sokak ve durağına, IŞİD logosona benzeyen bir logo kullanarak, siyah zemin üzerine "Lût kavminin çirkin işini yapanı görürseniz, faili de mef’ulü de öldürünüz” yazılı afişler yapıştırarak, LGBTİ bireyleri ölümle tehdit etmişti.

Kaos GL'de yer alan habere göre, suç duyurusundan önce yapılan basın açıklamasına derneklerin yanı sıra farklı sivil toplum kuruluşları ve aktivistlerler katılım gösterdi. Ankara sokaklarında LGBTİ’lerin öldürülmesi çağrısını içeren posterlerin derhal kaldırılması, olayın soruşturulması ve şiddete teşvik edenlerin ya da şiddet uygulayanların adalet önüne çıkarılması taleplerinin iletildiği basın açıklamasında, “Hükümetin politikaları nedeniyle çoğalan nefret söylemi sadece televizyonda gazetelerde internette değil bizlerin evlerinde, sokakta her an saldırıya açık bir bir tehdit olarak karşılaşıyoruz.” ifadeleri yer aldı. Ayrıca, davanın dikkatlice izlenmesi ve LGBTİ’lerin güvenliğini güvence altına almasının yanında LGBTİ’lerin anayasa’da cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına ve nefret suçlarına karşı korunması istendi. Nefret suçlarına karşı korumanın toplumsal barış için gerekli olduğu ifade edildi.

Yapılan basın açıklamasından sonra suç duyurusu dilekçesi dernek avukatları tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına iletildi.

Suç duyurusu, Genç İslami Müdafaa ve internet sağlayıcısı hakkında Suç İşlemeye Tahrik, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Aşağılama suçundan dolayı cezalandırma istemi içeriyor.

Ankara'da LGBTİ'leri ölümle tehdit eden afişler