LGS kapsamındaki yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları "meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı. LGS kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonucuna göre, öğrencilerin yüzde 98'i tercih ettikleri okullara yerleşti.

LGS ikinci nakil başvuru sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığınca, LGS kapsamındaki yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları "meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS yerleştirmeye esas nakil başvurularının 2 dönem halinde yapılacağını duyurmuştu. 2020 yılının üçüncü ve son tercihleri için öğrenciler, 17-21 Ağustos tarihleri arasında başvuruda bulunmuştu. Boş kalan kontenjanlara yapılan tercihler, bugün (24 Ağustos) açıklandı ve LGS 2. nakil sonuçları "meb.gov.tr" internet adresinden erişime açıldı.

LGS kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonucuna göre, öğrencilerin yüzde 98'i tercih ettikleri okullara yerleşti.

Öte yandan sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına başvurmaları hâlinde, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 24-26 Ağustos 2020 tarihlerinde komisyonca yerleştirilecek.