Liderlik Eskişehir’de kaldı

SERKAN FİDAN

Geçtiğimiz hafta Ankara’dan üç puan alarak düşme hattı ile arasına mesafe koyan Eskişehir, önce Bursaspor sonrasında Liverpool karşısında yıpranan Beşiktaş’ı ağırladı. Bilic zorunluluktan Franco ve Demba Ba’yı kadroya alamazken Gökhan ve Hutchinson’u ise yedek kulübesinde dinlendirmeyi tercih etti.

Maçın ilk tehlikesini Oğuzhan’ın şutu ile Beşiktaş yakalasa da golü bulan taraf ev sahibi oldu. Kamil’in güzel ortasıyla sol çaprazda topla buluşan Mori’nin şutu Cenk’in ayaklarının arasından sekip boşta kaldı. Skibbe’nin sol bek yerine sağ açıkta oynatmayı tercih ettiği Kaan kariyerinin ilk Süper Lig golünü boş kaleye attı. Konuk ekip Sosa, ev sahibiyse Serdar ile gole yaklaşsa da ilk yarıda muvaffak olamadılar.

İkinci yarıya Beşiktaş’ın hızlı başlaması bekleyenler yanıldı. Ardarda pozisyonlar üreten taraf Eskişehirspor’du. Sahadaki futbola daha fazla dayanamayan Bilic maçın 54. dakikasında Gökhan ve Hutchinson’u oyuna aldı. Bu değişikliklerin ardından üçlü savunmaya geçen Beşiktaş baskı kurmayı başarsa da pozisyon üretemedi. Ev sahibi ekip ise aksine, kontra ataklarla tehlikeler yaratmayı -maçın son dakikaları dışında- hep başardı. Biliç’in değişiklik hakkını Tolgay’ı oyuna alarak 68. dakikada tamamlaması oynanan oyundan memnuniyetsizliğinin göstergesiydi. Öte yandan Skibe ise tüm oyuncu değişikliklerini zorunluluktan yaptı. Sakatlanan oyuncuların hepsinin yerli olması sebebiyle de muhtemelen hep aklının bir kenarında duran Sissoko kozunu hiç kullanamadı. Maçın son dakikalarında ev sahibi takımın oyuncuları kontra atakları ikinci gol fırsatından ziyade topu rakip alanda tutma fırsatı olarak gördükleri için başka poziyon ya da gol olmadan maç sona erdi. Demba Ba’nın önemi bir kez daha anlayan Siyah-beyazlılar, Eskişehir deplasmanı yerine telafisi olmayan Liverpool rövanşına konsantre olmanın bedelini, evlerine puansız dönerek ödediler.