Dikmen Vadisi’nde yaşayan kadınlar belediye ve başbakanlık binalarının önünde yaptıkları limonlı eylemi...

Dikmen Vadisi’nde yaşayan kadınlar belediye ve başbakanlık binalarının önünde yaptıkları limonlı eylemi Cumhurbaşkanlığı önünde de tekrarladılar. Gökçek’in “Ben pazarda limon sattım gidin siz de pazarda limon satın” lafını, yanlarına getirdikleri limonlarla hatırlatan kadınlar, Cumhurbaşkanılığı'nın önüne giderek sorunlarını anlatmak istedi. Ancak polisin yoğun önlemleriyle karşı karşıya kalan kadınlar cumhurbaşkanlığı köşküne yaklaşamadılar bile. Polis tarafından etrafı çevirilen Vadili kadınlar, köşke yakın bir yerde basın açıklamalarını yapmak zorunda kaldı.
Dikmen Vadisi Barınma Hakkı Bürosu Sözcüsü Gülhan Yalnız, hakları için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtirken, bir kere de Cumhurbaşkanı Abddullah Gül’e “limon satarak ev sahibi olunabilir mi?” diye sormak istediklerini söyledi.

Açıklamanın ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan bir yetkili gelerek, Dikmen Vadisi kadınlarından iletişim numarası istedi. Vadili Kadınların taleplerini dinlemek istediklerini aktaran yetkili, Hayrünisa Gül ile bir randevu ayarlayacaklarını söyledi. Kadınlar eylemin ardından vadide tutulan direniş nöbetine katılmak üzere mahallelerine geri döndü. Sendika.Org

NE OLMUŞTU!

Belediye ile yapılan görüşmelerde vadi halkına ev satmak isteyen Melih Gökçek bir kadının “Benim o takistleri ödeyebilecek gücüm yok” cümlesine “Ben pazarda limon satarak buraya geldim. Sen de git limon sat o zaman” şeklinde karşılık vermişti. Bunun üzerine Dikmen Vadisi halkı da, 'limon satma' eylemleri gerçekleştirmeye başlamıştı.