Lisa Simpson'ın vejetaryan olmasının arkasındaki isim Paul McCartney çıktı

BİRGÜN DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsane müzik grubu Beatles'ın dört üyesinden biri olan Paul McCartney, 1995 yılında Simpsonlar dizisinin Lisa Simpson'ın et yemeyi bırakmaya karar verdiği bölümünde son eşi Linda ile misafir olarak yer almıştı.

Paul McCartney, Simpsonlar'daki Lisa Simpson karakterinin uzun soluklu vejeteryanlığının arkasında eşi ve kendisinin olduğunu teyit etti.

McCartneyler, dizinin 1995 yılındaki "Vejeteryan Lisa" bölümünde yer almışlardı. Bu bölümde Lisa Simpson karakteri, McCartney çiftiyle tanıştıktan sonra et yemeyi bırakmaya karar veriyor.

Kendisi de vejeteryan olan Simpsonlar'ın yönetmeni David Mirkin, McCartneyler'in konuk olarak yer aldıkları bölümden sonra da Lisa karakterinin hiç et yemediğini söylemişti.

Mirkin, Radio Times'a bu yılın başında verdiği röportajda “O (Paul McCartney) hep kontrol eder. Ve çevresinde 9-10 avukat vardır, bu nedenle oldukça ürkütücüdür" diye konuşmuştu.

McCartney GQ dergisine verdiği röportajda "Onun (Lisa'nın) sadece bir hafta vejeteryan olacağından ve Homer'in onu sosisli sandviç yemeye ikna edeceğinden endişeliydik" diye belirtti ve şu şekilde devam etti: “Program yapımcıları, onun (Lisa'nın) hep öyle kalacağına bizi temin ettiler ve sözlerini tuttular."