Lise öğrencilerine istismar

Hindistan’ın Gucarat eyaletindeki bir yurtta kalan lise öğrencilerinin öğretmenlerine ‘regl olmadıklarını kanıtlamak’ adı altında iç çamaşırlarına kadar soyunmaya zorlandıkları ortaya çıktı. Ülkede tepkilere neden olan söz konusu cinsel istismara 68 öğrencinin maruz bırakıldığı belirlendi.

Muhafazakar bir Hindu grubu olan Swaminarayan tarikatına ait Shree Sahajanand Kız Enstitüsü’ne bağlı lisede okuyan öğrenciler, yurttan bir görevlinin okulun müdürüne, ‘bazı öğrencilerin regl olan kadınların uyması gerektiği düşünülen kuralları ihlal ettiği’ yolunda şikâyette bulunduğunu anlattı. Bunun üzerine regl olan kadınlardan, yemek yenirken diğer herkesten uzakta oturmaları, kendi tabaklarını yıkamaları ve sınıfta en arka sıraya geçmeleri istendi.

Yurtta bir liste tutulduğunu ve regl olan kadınların bu listeye isimlerini yazmalarının istendiğini belirten öğrenciler, buna itiraz edenlerin iç çamaşırlarına dek soyularak taciz edildiğini açıkladı. Okulun mütevelli heyetinden Pravin Pindoria, olayı “talihsiz” diye niteleyerek ilgili görevliler hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.