Liyakat değil, sadakat dönemi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin ‘Balkan Masası’ kapsamındaki bir dizi etkinliğe katılmak için Samsun’a gitti. Öztrak, CHP Samsun İl Başkanlığı ziyaretinin ardından basın toplantısı düzenledi.

CHP Sözcüsü, Kılıçdaroğlu’nun vali ve kaymakamlara ilişkin sözlerine dair AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında dava açılmasına dair “talimat” verdiğine dikkat çekerek, “Devlet keyfi talimatlarla, tehditle, şantajla yönetilmez” dedi. Öztrak, özetle şunları dile getirdi:

TALİMAT VERİYORLAR

"Devlette liyakat bitti, Saray’a sadakat başladı. Devlet memurları, AK Parti teşkilatı gibi çalışıyor. Devlet sınırı nerede bitiyor, AK Parti sınırları nerede başlıyor, belli değil. En son AK Parti Genel Başkanı kürsüye çıkıyor, bu ucube rejimin parti militanı haline getirdiği memurlara ‘militan’ dediği için Genel Başkan’ımız hakkında valilere, kaymakamlara dava açma talimatı veriyor. Nereden veriyor bu talimatı? AK Parti kürsüsünden. Kim olarak? AK Parti Genel Başkanı olarak. Ama hangi yetkiye dayanarak? Cumhurbaşkanı yetkilerine dayanarak… Böyle bir ucubelik olur mu? Devlet şantajla yönetilmez.

BELEDİYELERE HACİZ GELİYOR

Kurallar herkese eşit uygulanıyor mu? Hayır. Atakum Belediyemizin hizmet binalarına AK Parti döneminden kalma borçlar geliyor. AK Parti elindeyken yapılmayan hacizler, şimdi yapılıyor. Neden? CHP’li belediyeler hizmet veremesin. Kendi belediyelerine ballı börek, bizim belediyelerimize haciz.

ÜLKEYİ DEĞİL, YOLSUZLUĞU UÇURDULAR

Yolsuzluk algısının en hızlı bozulduğu ülkelerden biri Türkiye. Ülkeyi uçuracağız dedikleri tek adam rejimi yolsuzluğu uçurmuş. Damat kayınpeder bir olmuş 128 milyar doları uçurmuşlar. 2020’de Merkez bankası kasasında bankaya ait tek kuruş döviz kalmamış. Borç aldığınız dövizleri ayıkladığınızda kasa 44 milyar dolar açık veriyor. Bu ülkede 10,5 milyon işsiz var. Günde 47 liraya talim eden 2 milyon yurttaşımız var. Devlete 40 yıl vergi veren esnafa 40 gün bakamadınız.

TEK ADAMLIKTAN VAZGEÇMİYOR

Damadın kaçıp gitmesinden 82 gün geçti. Erdoğan’ın ağzında, 82 gündür ‘reform türküsü’dür gidiyor. Bu ülkede hangi reformlara ihtiyaç var hâlâ öğrenemediniz mi? Ben şüpheleniyorum bu reform ataletinin arkasında huylunun huyundan vazgeçmemesi mi yatıyor? Öyle görünüyor ki tek adam tek adamlığından vazgeçmek istemiyor. Milletimizin çektiği acılar ağırlaşıyor."