1 Eylül Barış Günü etkinliklerine bu yıl tezkere damgasını vurdu. Eylemler, bugün de sürecek. Ayrıca 5 Eylül'de Ankara'da miting var

1 Eylül Dünya Barış Günü, savaşların ve AKP Hükümeti'nin Lübnan'a asker gönderilmesi yönündeki kararının gölgesinde buruk kutlandı. Yurdun çeşitli illerinde alanlara çıkan barış yanlıları AKP Hükümeti'nin Lübnan'a asker gönderme kararını protesto etti.

KESK'TEN HÜKÜMETE UYARI
KESK Merkez Yönetim Kurulunca yapılan açıklamada "AKP hükümetine ve TBMM'de-ki bütün milletvekillerine bir kez daha sesleniyoruz; Lübnan'da barış olmamıştır. Sadece sıcak çatışmaya ara verilmiştir. ABD'nin Ortadoğu üzerinde oynadığı oyunun figüranı olmayın. Lübnan'a asker göndermeyin" denildi.

TMMOB'DAN DAYANIŞMA ÇAĞRISI
Türkiye Mimar Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şubesince yapılan açıklamada "Hükümetin Lübnan'a asker göndermesine karşı i Mart Irak'a asker gönderme tezkeresini geri çeviren tüm örgütlenmeleri, i Eylül Dünya Barış Gününde dayanışmaya çağırıyoruz" denildi.

EMO ASKER GÖNDERMEYE KARŞI
TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulunca yapılan açıklamada "Elektrik Mühendisleri Odası, Türkiye'nin Lübnan'a asker göndermesine karşıdır. Asker göndermek, ABD'nin ve diğer emperyalist haydut devletlerin bölgeyi istikrarsızlaştırma ve kan gölüne çevirme politikalarına doğrudan destek anlamına gelmektedir" denildi.

DİŞ HEKİMLERİ BİRLİĞİ
Türk Diş Hekimleri Birliği'nden yapılan açıklamada, barışa ve hoşgörüye duyulan özlemin arttığı belirtilerek, Türkiye'nin, ABD ve yandaşı Batı'nın Ortadoğu'da başlattığı şiddet ve çatışma ortamına dahil olmaması ve Lübnan'a asker göndermemesi çağrısı yapıldı.

PEYZAJ MİMARLAR ODASI
Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi Başkanı Gülay Ozdabak da yayınladığı mesajla Barış Günü'nün savaşların gölgesinde kaldığını belirterek Lübnan'a asker gönderilmesine karşı olduklarını dile getirdi.

BAK'TAN MUM EŞLİĞİNDE TEPKİ
Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (BAK) üyeleri i Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla dün akşam Taksim'deKİ Galatasaray Postanesi önünde bir araya geldi. "Lübnan'a asker göndermeyelim" diyen çok sayıda barış gönüllüsü mumlar eşliğinde hükümete tepki gösterdi ve barış taleplerini dile getirdi.

ESP İMZA STANDI AÇTI
Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP), Türkiye'nin Lübnan'a asker göndermesini protesto için imza kampanyası başlattı. ESP üyeleri dün Taksim Postanesi ve Kadıköy İskele Meydanı'nda birer imza standi açtı. İmza standların açılması dolayısıyla yapılan basın açıklamasında, Lübnan'a gitmesi istenen gücün barış değil savaş gücü olduğu belirtildi.

BDSP'DEN PROTESTO
Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) üyeleri ise Dünya Barış Günü dolayısıyla Lübnan'a asker gönderilmesi kararını protesto etmek üzere Mecidiyeköy AKP İlçe Binası önünde basın açıklaması yaptı.

HÖC'DEN BASIN AÇIKLAMASI
Haklar ve Özgürlükler Cephesi (HÖC) üyesi bir grup Taksim Tramvay Durağı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, emperyalizmin dünyayı kana boğduğu, halkları katlettiği, tecrit politikalarının yürürlükte olduğu ve can almaya devam ettiği bir dünyada yaşandığına vurgu yapıldı.

İHD'LİLERDEN BARIŞ NÖBETİ
İnsan Hakları Derneği'nin (İHD), BAŞLATTIĞI "Barış için uyumama" eylemi dün sona erdi. Ankara Tunalı Hilmi Caddesi'ndeki genel merkez önünde bir açıklama yapan, İHD Genel Başkanı Yusuf Alataş, barış için İHD'nin 33 şubesinde "uyumama eylemi" düzenlediklerini söyledi. İHD İstanbul Şubesi Dünya Barış Günü dolayısıyla aralarında, "Savaşın Tanıkları Anlatıyor" başlıklı bir sinevizyon gösterisinin de bulunduğu etkinlikler düzenledi.

YURTSEVERLER DOLMABAHÇE'DE
Yurtsever Cephe üyeleri de dün akşam Dolmabahçe'de ABD ve İsrail'i protesto etti.

İSKENDERUN PLATFORMU
İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısı ile dün İskenderun'da savaşa karşı barış zinciri oluşturdu. Atatürk Anıtı'na yürüyen grup denize barışın simgesi karanfiller attı. Volkan Şahin -Serpil Korkmaz - Ufuk Koşar

» Tezkere eylemleri sürüyor
LÜBNAN'A
asker gönderilmesi kararını protesto etmek üzere bugün Ankara'da bir dizi etkinlik düzenlenecek. Aralarında KESK, DİSK, Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (BAK) ile Türk Tabipler Birliği'nin de bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütünün üyeleri bugün 12.30'da Kurtuluş Parkı'nda bir araya gelerek bir yürüyüş yapacak.

Ayrıca ODTÜ Barış Gecesi'ne ev sahipliği yapacak. ODTÜ Vişnelik'de Moğollar'ın da katılacağı Barış Gecesi 19.30'da başlayacak. Barış Gecesi'nde Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu adına Bülent Aydın, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ile DİSK ve ODTÜ Mezunları Derneği temsilcileri birer konuşma yapacak.

5 EYLÜL MİTİNGİ
BAK üyeleri de 5 Eylül'de tezkereyi protesto etmek üzere Ankara'da toplanacak. "Lübnan'a asker gönderme tezkeresini milletvekilleri mecliste görüşürken biz de Ankara meydanlarında oylayacağız" diyen BAK üyeleri savaş karşıtlarını, eyleme katılmaya çağırdı.

'ASIL İHANET PEŞKEŞ ÇEKMEK'
DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, "Asıl ihanet, ABD çıkarları için vatanı ve gençlerimizi peşkeş çekmek" dedi. Musa Çam, bugün ve 5 Eylül'de Ankara'da iki miting gerçekleştirileceğini belirtti ve Lübnan'a asker gönderilmemesi konusunda duyarlı herkesi topyekun mücadeleye çağırdı.