Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta ekonomik kriz sebebiyle bankalardan paralarını alamayan yurttaşlar 'Blom Bank' isimli bankayı bastı. Bankaya silahla girerek kanser hastası kardeşinin tedavisi için parasını çekmek isteyen Sali Hafez isimli bir yurttaş Facebook hesabından yaptığı paylaşımda "Ben havaalanındayım. İstanbul'da görüşürüz" dedi.

Lübnan'da bir kadın, parasını alabilmek için bankaya baskın düzenledi: "İstanbul'da görüşürüz"

Haber Merkezi

Ekonomik kriz sebebiyle bankaların müşterilerine hesaplarındaki paralarını vermediği Lübnan'da yurttaşlar 'Blom Bank' isimli bankayı bastı.

Başkent Beyrut'taki Sodeco bölgesinde şubesi bulunan Blom Bank'ın birçok müşterisi, paralarını alabilmek için bankaya baskın gerçekleştirdi.

Eylemde çektiği silahın yeğenine ait ve oyuncak olduğunu söyleyen Hafız, devlet tarafından doldurulan hesabında toplamda 20 bin doların bulunduğunu ancak kendisinin veznedeki kasalardan 12 bin dolar ve 1000 dolar karşılığında Lübnan lirası aldığını iddia etti.

Masry el-Yeum gazetesinde yer alan habere göre; bankada parası bulunan Sali Hafez isimli Lübnanlı aktivist ise bankaya silahla girdi. Kendisi ve çalışanların üzerine benzin döken Hafez, parayı kansere yakalanan kız kardeşinin tedavisinde kullanması gerektiğini söyledi.

‘Lübnan Mevduatçılar Derneği’nin Twitter hesabından paylaştığı bilgiye göre ise Hafez, bankadan 20 bin dolarlık parasını çekebildi.

FACEBOOK'TAN PAYLAŞIM YAPTI

Sali Hafez, kanser hastası kardeşinin tedavisi için bankadan parayı çekmesinin ardından Facebook hesabından bir paylaşım yaptı. Hafez paylaşımında Lübnan devletine mesaj göndererek “Ülke evimdir. Ben havaalanındayım. İstanbul’da görüşürüz” dedi.

Lübnan'da ekonomik kriz sebebiyle yurttaşlar döviz mevduat hesaplarına uzun süredir ulaşamıyor.