Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etti.

Lüks düşkünü rektör istifa etti

Haber Merkezi

Lüks araç sevgisiyle geçen yıllarda gündem olan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman’ın, ‘sağlık sorunları nedeniyle’ görevinden istifa ettiği duyuruldu. Erman’dan boşalan rektörlük koltuğuna ise önümüzdeki günlerde atama yapılması bekleniyor.

Siirt Üniversitesi’nin kiralamak için ihaleye çıktığı Audi marka araç geçen yıllarda sosyal medyada gündem olmuştu. Erman ise kendisine gelen tepkilere, “Sanki Ferrari. Her rektörlükte olan bir otomobil bu” şeklinde cevap vermişti.

İktidara yakın haber ajansı İHA da Erman’ın lüks yaşantısına yönelik haberler yapmış, söz konusu haberde Erman’ın konutunda 17 adet klima, 6 adet buzdolabı, 4 adet çamaşır makinesi, 2 adet bulaşık makinesi ve 4 adet ekmek kızartma makinesinin bulunduğu iddia edilmişti. Haberde Erman’ın 4 yıl önce yaklaşık 1 buçuk milyon liraya döşendiği öne sürülmüştü. Erman ise iddiaları yalanlamıştı.

SALGINDA 7 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARMIŞTI

Öte yandan Prof. Dr. Erman, koronavirüs salgını nedeniyle nisan ayında üniversitenin anaokulunda görevli öğretmen ve personeli işten çıkarmıştı. Üniversitenin uygulama anaokulunda görev yapan 3 öğretmen, 3 yardımcı personel ve bir aşçı, işten çıkarıldıklarını kendilerine gelen postayla öğrenmişti.

***

MURAT ERMAN KİMDİR?

Prof. Dr. Murat Erman, 1983-1987 yılları arasında Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü’nde lisans eğitimi aldı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde aynı alanda yaptığı yüksek lisansın ardından aynı üniversitede doktorasını tamamladı. 2011’de profesör olan Erman, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı olarak da görev yaptı. Erman, 2012 yılından bu yana Siirt Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürütüyordu.