Lüks spor salonu maaşları ödemedi

Deniz Güngör

İstanbul Etiler’de faaliyet gösteren World Challenge Club spor merkezinde çalışan 7 personelin, maaşları yaklaşık 6 aydır ödenmedi. Kurum sahibi Sercan Kürüm’ün maaşların bir kısmı ödendikten sonra spor salonunun yönetimini Selçuk Değirmenci’ye devrettiği öğrenildi. Maaşlarını alabilmek için Değirmenci ile iletişime geçen çalışanlar, uzlaşmaya yanaşmayan işverenin, ödeme yapılmayacağı cevabıyla karşılaştıklarını söyledi. Gazetemize konuşan spor salonunun eski antrenörü, aylardır ödenmeyen maaşları ve uğradıkları mobbing nedeniyle işten ayrıldığını, diğer çalışanların ise işten çıkarıldığını belirtti. Antrenör, yüksek fiyatlarla faaliyet gösteren spor salonunun, pandemi dönemini bahane ederek çalışanlarının maaşlarını ödemediğini iddia etti. İsminin yayımlanmasını istemeyen antrenör, “Biz aylarca maaşlarımızı alamadığımız için bankaya borçlandık. Şimdi de haciz ile karşı karşıya kaldık” dedi.

Maaşlarını aldıkları zamanda da geç yatırıldığını belirten eski işçi, şubat ayından itibaren hiçbir şekilde ücretlerinin verilmediğine dikkat çekti. Pandemi döneminin bahane edildiğini belirten antrenör, “Bize ‘Pandemi dönemindeyiz, yanımızda olun’ diyerek insani duygularımızla oynadılar. Aylarca onları idare ettik ancak sonrasında stajyer alımı yaparak bin liralık bir sözleşme imzalattılar” dedi. Antrenörlerin maaşlarının aylardır ödenmemesine karşın yeni işçi alımına tepki gösteren eski çalışan, “Bize maaşlarımızı vermezken yeni işçi alımı yaptılar. Bu haksızlıktır, biz sadece hakkımızı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

BANKALARA BORÇLANDILAR

Ücretlerini alamadıkları için kredi kartlarına borçlandıklarını söyleyen eski World Challenge Club çalışanı, spor merkezinin yöneticisi Değirmenci’yi konuyla ilgili bilgilendirdiğini söyleyerek şunları belirtti: “Ben gelen haciz mesajını kendisine gönderdiğim zaman, bana ‘Seni savcılığa veririm’ dedi. Kendisine uzlaşma teklifinde bulunarak alacağımdan sadece 3 bin 500 lira isteyerek kalanını istedikleri zaman yatırabileceklerini söyledim. Ancak buna bile yanaşmadılar.”

İşyerinde çalıştığı dönemde mesai saatlerinin belirsiz olduğunu ve pandemi döneminde sporcularla yakın mesafe içerisinde çalıştırıldıklarına dikkat çeken antrenör şunları dile getirdi: “Biz aynı zamanda yaşam koçuyuz. Salonda çıktığımda bile çevrimiçi olarak müşterilerimizle çalışmaya devam ettim. Belirli bir mesai saatimiz yoktu.” Haklı mücadelelerinde, haklarını aramaktan vazgeçmeyeceklerini belirten antrenör, hukuki yolları kullanacaklarını belirterek, “Yaşadığımız mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyoruz bunun içinde gerekli yerlere şikayette bulunduk. Benim tek istediğim hiç kimsenin böyle bir durumla karşılaşmaması ve sesimizin duyulması” dedi.