Lula aradaki farkı açıyor
Luiz Inacio Lula da Silva.

Dış Haberler

Brezilya'da ekim ayında yapılacak başkanlık yarışı için seçim kampanyası, şiddet ve kargaşa korkuları arasında başladı. Solun adayı İşçi Partisi lideri Luiz Inacio Lula da Silva, anketlerde geride kalan ve yenilirse iktidarı bırakmayacağını ima eden aşırı sağcı cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro’nun 9 puan önünde yarışı götürüyor.

Brezilya oligarşisi tarafından ABD’nin desteğiyle düzenlenen komplolarla hapse atılan eski devlet başkanı Lula, çalışmalara son sürat devam ediyor.

Eski bir ordu mensubu olan Bolsonaro ise şimdiden seçimi gölgeleme peşinde. Sağcı lider son haftalarda yabancı diplomatlara Brezilya'nın elektronik oylama sisteminin güvenilir olmadığını söyleyerek ve ordu subaylarına yarım milyondan fazla sandıkta kullanılan kaynak kodunu izlemelerini emrederek söylemini keskinleştirdi. Destekçileri son haftalarda iki Lula mitingine saldırdı, Foz de Iguaçu kentinde önde gelen bir İşçi Partisi yetkilisini vurarak öldürdü.

Bolsonaro’nun tüm kışkırtmalarına rağmen Lula’nın aradaki farkı daha da artırması bekleniyor. 76 yaşındaki Lula kampanyasına São Paulo ve Belo Horizonte'deki mitinglerle resmen start verecek.