Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, katıldığı bir canlı yayında, depreme ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Hangimiz hesap vereceksek verelim, suçumuz varsa istifa ederiz” dedi.

Lütfü Savaş: Hangimiz hesap vereceksek verelim, suçumuz varsa istifa ederiz

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın soruları yanıtladı.

Savaş, 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 kentte yıkıma neden olan depremlere ilişkin “Hangimiz hesap vereceksek verelim, suçumuz varsa istifa ederiz” dedi.

Savaş, 17 Kasım 2021 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yazı yazdıklarını ancak Bakanlığın kendilerine herhangi bir yanıt verilmediğini söyledi.

Savaş'ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

"Hatay maalesef depreme hazır değildi. Maalesef biz takım olarak Türkiye'de tüm paydaşlar sinerji oluşturup aynı istikamete koşmadığımız için depreme hazır değildik. Bunu 11 sene önce bir gazeteye verdiğim demeçte de söylemiştim. 

2013’ten beri kentsel dönüşüm yapalım diyorum, 9 yıldır CHP’de belediye başkanlığı yapıyorum bana bir çivi bile çaktırmadılar. Ben 2013'ten beri bu işin arkasında koşturuyorum.

Hangimiz hesap vereceksek verelim, suçumuz varsa istifa ederiz. Bakanlık kentsel dönüşüm için yazdığımız yazıya yanıt vermedi. 2015’te yazdığımız yazıya da yanıt vermedi. Biz projeye hazırdık. Yeter ki bize bir yazı gelseydi. Bize izin vermeyince biz projeyi yapamadık.

Depremden sonra yıkılabilir 13 bin 420 yapının 1755 tanesi depremden sonra tamamen yıkıldı. 848 tanesi acil yıktırılacak pozisyona geldi. Çok riskli. 5 bin 787 adeti ağır hasarlı.

Hiçbir şey yapamazdık, bütün izinler Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü'nden geliyor."

Ayrıntılar gelecek…