Oyunu Beştepe İlköğretim Okulu'nda kullanan ÖDP Genel Başkan Vekili Kemal Ulusaler, ÖDP için 22 Temmuz'un bir nokta olmadıkını...

ÖDP GENEL BAŞKAN VEKİLİ KEMAL ULUSALER: Maç seçimle bitmiyor

ÖNDER İŞLEYEN ANKARA

Oyunu Beştepe İlköğretim Okulu'nda kullanan ÖDP Genel Başkan Vekili Kemal Ulusaler, ÖDP için 22 Temmuz'un bir nokta olmadıkını, seçimden sonra da yerel seçimler için aynı tempoyla çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Ulusaler BirGün'ün sorularını yanıtladı:

» ÖDP için seçimlerin anlamı nedir?

Eşit ve adil olmayan bir seçim sistemi içerisinde yapılan seçimlerin ÖDP açısından anlamı 'kendini bir kez daha görmek'tir. 'Gelecekteki kelebeği gören tırtıla sevdalıların sayısını göreceğiz. Şüphesiz bugün, tarihteki yerini de bulacak. ÖDP'liler seçimin hemen ardından tekrar sokaklara çıkıp fabrikalarda, işliklerde, üniversitelerde olacaktır.

» ÖDP'nin seçim çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

ÖDP bu seçim sürecinde çok kısıtlı bütçeyle ve az sayıda kadrosuyla gerçekten özverili bir şekilde çalıştı. Kısa sürede bulunduğumuz coğrafyanın hemen hemen her yerinde ayak izimiz oldu. Şüphesiz 22 Temmuz itibarıyla maçın bitmediğinin farkındayız, önümüzdeki yerel seçim sürecinde de ÖDP örgütlenmesini örmeye devam edeceğiz. Seçimler sonrası oluşması muhtemel hükümetin ırkçılığı, milliyetçiği daha da yükselteceği, neo-liberal politikalarla yoksulluğu daha da derinleştireceği şimdiden görünmektedir. ÖDP, önümüzdeki dönemde de ırkçı milliyetçiliğe karşı bir arada yaşamı, neo-libera-lizme karşı emeğin haklarını ve yoksul-ların-dışlananların çıkarlarını savunmaya devam edecektir.

» Seçim sonrası ÖDP?..

ÖDP, zaten el emeğinin göz nurunun ürünüdür, öyle de olmaya devam edecektir. Seçim sürecinde çalışan genç, yaşlı tüm arkadaşlarıma teşekkürü borç biliyorum. Ağızlarına, ayaklarına sağlık. Sandık başına gidip ÖDP'ye oy verenlerin gerçek ÖDP gönüllüleri olduğu mutlaktır. Bugün en çok ihtiyacımız olduğu anda oy vermiş olanlar ÖDP'nin kendi tarih sayfalarında kalıcı olacaklardır. Zira ÖDP gelecektir, gelecek sosyalizmdir. Geleceğe uzak duran, üzüntüye yakın durur.