AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kürdistan’ı sevenler Kuzey Irak’a gitsin” sözlerine yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Man Adası orada, New York’ta aldığınız dairelerinize gidin ama biz buradayız, burada da olmaya devam edeceğiz” dedi. Seçim çalışmaları kapsamına Kars’ta düzenlenen mitingde konuşan Temelli, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün “Biz Kürtçe ninnilerle büyüdük” sözleriyle ilgili olarak […]

“Madem öyle Man Adası’na gidin”

AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kürdistan’ı sevenler Kuzey Irak’a gitsin” sözlerine yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Man Adası orada, New York’ta aldığınız dairelerinize gidin ama biz buradayız, burada da olmaya devam edeceğiz” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamına Kars’ta düzenlenen mitingde konuşan Temelli, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün “Biz Kürtçe ninnilerle büyüdük” sözleriyle ilgili olarak “Bunlar biliyorsunuz, seçim zamanı Kürt oluyorlar, Kürtlükleri akıllarına geliyor, seçim bitiyor Kurt oluyorlar” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, Kars Valisi Türker Öksüz’ün miting için istenen salonu vermediğini söyleyen Temelli, “Allah’ın işine bakın ki bugün güneş açtı. Kars ne valiler gördü ne kayyımlar gördü, hiçbirinin adını hatırlamıyor, bunun da adını hatırlamayacak” dedi.

Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’in başlattığı açlık grevi eyleminin 114 gününe girdiğini belirten Temelli, “Adalet Bakanı ve iktidar hukukun gereğini yapmak zorundadır. Bunu yapmıyorlarsa suç işliyorlar çünkü yasaya karşı geliyorlar. Adalet Bakanı’na buradan bir kez daha çağrı yapıyorum, yasaların gereği neyse onu yerine getirin ve bu mutlak tecride son verin” dedi.